7-кратният шампион Джокович се отказа да защитава титлата си на последния Мастърс за сезона

от в 01:20 на 22.10.2024
Калоян Соколов

7-кратният шампион Новак Джокович се оттегли от Мастърса в Париж. Защитаващият носител на трофея обяви още преди месец, че все още не е решил дали изобщо ще играе турнири след края на "Six Kings Slam" в Саудитска Арабия и очевидно това далеч изобще не е било блъф.

24-кратният шампион от Шлема няма да защитава трофея си в Берси, където през миналия сезон надви на финала Григор Димитров, а това поставя под опасност мястото на Джокович в тазгодишните ATP финали в Торино, защото към момента "Джокера" е шести в годишната класация и не е изключено да бъде изместен от своите преки конкуренти, сред които е и Григор Димитров.

Освен това сърбинът нееднократно заяви, че не се интересува от надпреварата в Торино и тези негови думи изглеждат все по-искрени, имайки предвид, че балканецът няма да играе на нито едно подготвително състезание и изглежда все по-вероятно изобщо да не го видим до края на сезона. Това отказване е добра новина за нашата първа ракета, защото към момента Григор е 9-ти в световната ранглиста и със сигурност ще попадне сред 8-те топ поставени в турнира, което означава, че ще играе с по-нискоранкирани играчи до 1/4-финалите на надпреварата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
7-кратният шампион Джокович се отказа да защитава титлата си на последния Мастърс за сезона Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | новак джокович | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook