8-а поредна победа и без загубен сет през сезона: Коко Гоф е 1/8-финалистка в Мелбърн!

от в 08:12 на 20.01.2023
Мартин Петков

Кори Гоф за пореден сезон приковава погледите на мнозина към себе си, след като стартира новия сезон със серия от седем поредни победи, по време на която триумфира с титлата на надпреварата в Окланд и достигна третия кръг на Откритото първенство на Австралия, поради което сънародниците на 18-годишната американка изглеждат крайно обнадеждени детето-чудо на американския тенис да поеме щафетата от сестрите Уилямс и съвсем скоро да бъде новият голям властелин на WTA сцената.

Тийнейджърката от своя страна продължава да дава повод след повод на почитателите си да мечтаят и през днешния ден надгради над успеха си срещу Ема Радукану в миналия кръг, като в сблъсък за място на 1/8-финалите в Мелбърн се наложи над сънародничката си Бернарда Пера за час и 34 минути на корта - 6:3 6:2. По този начин Коко, която увеличи поредицата си на 8 победи и все още не е загубила сет през 2023-та, си осигури среща във фазата на топ 16 с една измежду Йелена Остапенко и Катерина Байндъл.

Двубоят стартира, както напоследък започна да става тенденция в мачовете на световната номер 7, със слабо подаване и отразен брейкбол на фаворитката, която в минутите след това използва придобития импулс в представянето и мигновено се озова с пробив напред. Именно тези моменти предимно се оказват и преломните, когато Гоф е на корта, като днес случаят беше сходен и тя посредством великолепната си игра в защита, при която се нуждае от само един удар, за да премине в атака, не остави никакви шансове пред сънародничката и оползотвори спечеленото предимство, записвайки откриващия сет срещу името си.

В началото на втората част световната номер 41 оцеля в маратонския си сервис гейм, след като спаси два брейкбола, но много скоро по-високоранкираната американка взе своето и вече предусещаше крайния успех. Впоследствие Гоф трябваше да преодолее известни трудности на собствено подаване, ала те се оказаха предшественик на втори пробив в актива ѝ, който предизвика поредица от брейкове до края на мача, но се оказа достатъчен на финалистката от миналогодишния Ролан Гарос, за да узакони победата си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
8-а поредна победа и без загубен сет през сезона: Коко Гоф е 1/8-финалистка в Мелбърн! Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | Бернарда Пера | кори гоф

Коментари





Следвайте ни в Facebook