8 операции по-късно: Австралиец с първи финал в АТП тура!

от в 17:15 на 25.09.2021
Георги Евстатиев

Джеймс Дъкуорт се класира за първия си АТП финал в кариерата си, след като победи Иля Ивашка в два сета - 6:3 7:6 на турнира в Нур Султан. Световният №65 е без загубен сет в надпреварата, което допълнително му дава увереност за най-важния мач в своята кариера. Австралиецът трябваше да премине през тежки моменти по време на срещата, но показа характер, за да надделее в сблъсък, продължил 2 часа и 2 минути. Определено Дъкуорт намери най-добрата си форма след честите контузии, които го сполетяха. Той премина през три операции на коляното, още три на дясното стъпало и на два пъти оперира дясното си рамо, но тези трудности не успяха да го сломят и в момента заслужено може да се наслаждава на представянето си в Казахстан.

Дъкуорт започна по отличен начин срещата, повеждайки с пробив за 3:1. Австралиецът демонстрира невероятен тенис и с дълбоки удари изтласкваше опонента си зад основната линия. С този стил на игра Дъкуорт нямаше проблеми да печели собствените си сервис геймове и по този начин прибави частта към актива си.

Вторият сет беше далеч по-труден за австралиеца, който трябваше да наваксва пробив пасив още в началото. Той обаче успешно се справи със задачата, реализирайки рибрейк за 2:3. Двамата съумяваха да взимат сервис геймовете си, като при 5:4 в полза на Ивашка третата ракета на Австралия спаси два сетбола. Така се стигна до тайбрек, в който Дъкуорт игра по-солидно и след 7-4 точки се поздрави с най-ценната победа в кариерата си. Утрешният финал се явява дебютен и за двамата финалисти, след като Куон шокира Александър Бублик, за достигне до последната фаза на надпреварата в казахстанската столица.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
8 операции по-късно: Австралиец с първи финал в АТП тура! Георги Евстатиев
Теми:  
атп | джеймс дъкуорт | Иля Ивашка

Коментари





Следвайте ни в Facebook