9-та поредна победа: Беретини оформи финал в Кицбюел с един от най-непредсказуемите играчи в Тура

от в 15:54 на 26.07.2024
Елеонора Александрова

Матео Беретини се класира за финала на турнира в Кицбюел. Италианецът победи Яник Ханфман с 6:4 6:4 за 1 час и 30 минути игрово време и удължи серията си на 9 поредни победи и 18 поредни спечелени сета, след като през миналата седмица завоюва и трофея в Гщаад.

По този начин бившият номер 6 оставана непобеден в полуфинални мачове на клей в ATP Тура (9 от 9) и утре ще се опита да спечели своята десета титла в своята кариера, изправяйки се срещу винаги непредсказуемия Юго Гастон, който през миналата седмица беше много близо до сензационен триумф над Александър Зверев.

В началото двамата тенисисти разчитаха предимно на началния си удар, което им позволи да печелят геймовете си безпроблемно. Въпреки това, по-високоранкираният тенисист пое инициативата при 2:2, докато Хангман допусна сериозен спад в представянето и фаворитът осъществи пробив на нула.

Силният период за Беретини продължи и в следващите минути, като при следващото подаване на световния номер 116, италианецът имаше два брейкбола, чрез които да увеличи преднината си, но той не се възползва от този шанс и впоследстиве сам беше заплашен да загуби подаването. Все пак бившият финалист на Уимбълдън запази самообладение и се измъкна от трудната ситуация, а много скоро вече имаше преднина в сетовете.

Втората част се разви п подобен начин, като вамата тенисисти отново печелеха бързо първите си сервис геймове, а при 3:3 Беретини реализира пробив, губейки едва една точка при подаването на германеца.

При 5:3 италианецът разчиташе на агресивния си стил на игра, за да затвори мача максимално бързо и дори имаше три поредни мачбола. Въпреки това, Ханфман показа характер и отрази всички тези възможности, ала още в следващия гейм, Беретини беше категоричен и сложи край на двубоя.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
9-та поредна победа: Беретини оформи финал в Кицбюел с един от най-непредсказуемите играчи в Тура Елеонора Александрова
Теми:  
atp | кицбюел | матео беретини | Обзори | яник ханфман

Коментари





Следвайте ни в Facebook