9-ти пореден загубен сет: Кошмарът за Мъри продължава и по време на сезона на тревни кортове

от в 19:00 на 11.06.2024
Калоян Соколов

Лошата серия от резултати за Анди Мъри продължава. Британецът получи неприятна травма на ахилесовото сухожилие по време на Мастърса в Маями и отсъстваше за 2 месеца от кортовете, а неговото завръщане в Тура не беше никак бляскаво, след като той завърши клей сезона с 3 поредни загуби, като на Ролан Гарос не спечели нито сет на старта срещу Стан Вавринка.

Всички обаче знаем колко трудно му е на бившия номер едно да играе на червени кортове с металната му тазобедрена става и очакванията към него за сезона на трева бяха много по-високи, имайки предвид, че сър Анди през миналия сезон спечели два турнира на тази настилка и направи страхотен 5-сетов мач на Уимбълдън, в който допусна драматична загуба от Стефанос Циципас.

Изглежда обаче Мъри просто не е в състояние да бъде конкурентен на най-добрите в света и това се доказа за пореден път на ATP 250 надпреварата в Щутгарт, където той беше финалист преди две годни. 3-кратният "мейджър" носител загуби своя 9-ти пореден сет, отстъпвайки на старта срещу Маркос Гирон с 3:6 4:6 за 1 час и 16 минути игрово време. Така 2-кратният шампион на Уимбълдън, който е и олимпийски шампион на тревни кортове, вероятно ще удържи на думата си от своето изказване от началото на сезона, когато предупреди, че няма да играе професионален тенис след края на това лято и не е изключено да го видим как се отказва на Уимбълдън или US Open.

Бившият номер едно застраши сервиса на американеца в третия гейм, но не се възползва от брейкбола, до който достигна и оттам насетне инициативата премина изцяло от страната на световния номер 54. Гирон направи 10 завършващи удари срещу едва 4 непредизвикани грешки, докато непредизвиканите неточности на Мъри бяха с 2 повече на брой от уинърите му, което позволи на неговия съперник да го пробие за аванс от 4:2 и оттам насетне нямаше връщане обратно в откриващия сет за ветерана.

Втората част се разви абсолютно идентично, след като британецът пропусна да пробие опонента си в самото начало и впоследствие веднага инкасира брейк, който се оказа напълно достатъчен за Гирон, за да доведе сблъсъка до успешна за себе си развръзка и по този начин той си осигури среща с 6-ия поставен Джак Дрейпър във втория кръг на надпреварата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
9-ти пореден загубен сет: Кошмарът за Мъри продължава и по време на сезона на тревни кортове Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | Обзори | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook