953-ият прекъсна успешната поредица на Лазаров и го лиши от втора поредна титла

от в 16:15 на 30.07.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров се намираше във великолепна серия, след като наскоро спечели титлата в София, а днес имаше възможност да добави втори пореден трофей на сингъл в колекцията си, само че не можа да се справи със съпротивата на руснака Сава Полюхин във финала на турнира в Тбилили от категория M 25.

Световният номер 953 обаче показа игра, която може да го отведе много по-напред в ранглистата и заслужено се поздрави с първата си титла при професионалистите, надигравайки нашия сънародник с 6:2 6:4. Все пак Лазаров си заслужи 16 точки за подреждането на ATP, които ще го доближат максимално до дебютно влизане в топ 350 и така ще има възможност да участва в пресявките на почти всички надпревари от сериите "Чаланджър".

Алекс започна срещата с бърз сервис гейм в своя полза, но впоследствие пропиля цели три точки за пробив и това му се отрази негативно, защото руснакът отмъкна подаването на нашия сънародник и впоследствие отрази още няколко брейкбола, за да се сдобие с аванс от 3:1 гейма. Българинът видимо беше разочарован от пропуснатите шансове, тъй като избързваше ненужно в опитите си да нанесе завършващ удар и скоро откриващата част отиде в актива на Полюхин.

Непоставеният състезател продължи да доминира на корта и във втория сет, където се сдоби с ранен пробив преднина, само че нашият сънародник далеч не се беше предал и изравни за 4:4. Последва маратонски гейм, в който дългите разигравания изобилстваха и софиянецът опитваше всевъзможни варианти да надиграе опонента си, ала руснакът беше изключително стабилен и не се колебаеше да използва мощния си форхенд по правата, което му позволи да си върне преднината в резултата и скоро да триумфира с шампионската купа.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
953-ият прекъсна успешната поредица на Лазаров и го лиши от втора поредна титла Калоян Соколов
Теми:  
ITF | алекс лазаров | бгтенис | грузия | Обзори | сава полюхин | тбилиси

Коментари





Следвайте ни в Facebook