96-годишният тенисист или мечтата на един човек да се състезава в тура

от в 08:12 на 26.11.2020
Диана Андреева

96-годишният Леонид Станиславский за пореден път привлече погледите на цял свят към себе си. Това се случи след като той сподели видео как тренира на корта, за да е готов за своето участие на турнир през следващия сезон. Ако играе в надпревара, украинецът ще влезе в рекордите на Гинес за най-възрастния тенисист, който се включва в професионален мач.

Въпреки възрастта си - 96 години, Леонид Станиславски прекарва три часа и половина на тенис корта три пъти седмично. Той казва: Този спорт ми позволява да поддържам себе си в отлична форма.

През 2017 Станиславский записа пет победи на събитие в родината си, а по-късно се спусна по 1130 метров Zip Line, както и се повози на джет за първи път и всичко това, само за един ден. Тогава, Леонид стана най-възрастният тенисист в страната, както и най-стария човек, спуснал се по тролея.

През същата година най-старият тенисист в Европа Леонид Станиславский и първата ракета на Украйна - Елина Свитолина, играха заедно на спортната площадка на Локомотив.

Елина Свитолина неведнъж се е сревновавала с мъже. Въпреки това, каза спортистката преди мача с Леонид, с такъв съперник играе за първи път. Тя добави, че този турнир е по-различен, тъй като победата не е свързвана с някаква награда.

"Да се ​​забавляваш е най-важното. И да получиш позитивна енергия от такъв човек като Леонид. Защото на такава възраст да излизаш и да играеш тенис е невероятна мотивация", каза Елина Свитолина.

Бившият специалист по авиационно инженерство Леонид Станиславский е на тенис корта вече почти 70 години. Започва да играе като спортист любител през 50-те години на миналия век, а днес представлява Украйна на международната сцена. Дори на турнири от световна класа, казва Станиславски, той никога не може да намери достоен опоненг в своята възрастова категория - 86+.

Представянето му ще проследим през следващата година!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
96-годишният тенисист или мечтата на един човек да се състезава в тура Диана Андреева
Теми:  
елина свитолина | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook