Аазаренка и Свитолина записаха нови победи в Австралия и оформиха мач помежду си!

от в 04:50 на 19.01.2022
Калоян Соколов

Виктория Азаренка имаше някои тежки периоди през изминалия сезон, когато напусна топ 30 на света, но впоследствие достигна до финала в Индиън Уелс и изглежда, че е пренесла добрата си форма и на австралийска земя, ако съдим по чудесното ѝ представяне до момента през 2022-ра. Днес беларуската се превърна в една от първите тенисистки, които намериха място в третия кръг на Аустрелиън Оупън, след като преодоля съпротивата на швейцарката Жил Тайхман с рутинното 6:1 6:2.

Бившата номер едно проби още първия сервис гейм на своята опонентка и съумя да затвърди извоюваната преднина, макар че трябваше да отразява цели три точки за пробив. Непоставената състезателка все пак се разписа в резултата, за да намали изоставането си на 1:3, но оттам насетне нямаше никакви шансове и първата част отиде скоропостижно в актива на Азаренка.

Втория сет също се превърна в наказателна акция от страна на двукратната шампионка и тя осъществи серия от четири поредни гейма, за да поведе с 5:1 и съвсем скоро успехът в нейна полза беше налице.

Третият кръг обаче ще се окаже истинско изпитание за Вика, защото там я очаква среща с Елина Свитолина. Украинката имаше късмета да срещне втора поредна състезателка извън топ 100 и продължи напред, възползвайки се от отказването на Хармони Тан - 6:3 5:7 5:1 и отказ.

Свитолина за пореден път през сезона показа тенис далеч от своето обичайно ниво и допусна да се стигне до трети сет, въпреки че сервираше за победа във втората част. Там обаче нейната съперничка получи сериозна травма и трябваше да напусне корта на инвалидна количка, а по този начин световната номер 19 ще има пета възможност да сложи край на негативната си серия от поражения срещу беларуската.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Аазаренка и Свитолина записаха нови победи в Австралия и оформиха мач помежду си! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | виктория азаренка | елина свитолина | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook