Абсолютен дебютант в Шлема: Ето кой квалификант ще срещне Григор в първия кръг на US Open

от в 03:02 на 23.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров ще се изправи срещу напълно непознат съперник в първия кръг на US Open. Става дума за 23-годишния французин Кириан Жаке, който ще дебютира в основната схема на турнир от Големия шлем. Жаке досега дори не беше участвал на пресявките в Ню Йорк, но записа победи над Тим Ван Райтховен и Сион-Чанг Хонг (отразява мачбол), за да достигне до пряк сблъсък за влизане в основната схема с австриеца Юри Родионов, когото надигра със 7:6(6) 6:1, за да се поздрави с най-големия успех досега в кариерата си.

Световният номер 209 е десничар, изпълнява бекхенд с две ръце и е висок едва 175 сантиметра. Любопитното е, че Жаке има само две завоювани титли в професионалния си път досега, като първата идва на клей фючърс в Хелзинки от най-ниската категория M15, а през миналата година 23-годишният младок триумфира на твърдите кортове в италанския град Олбия, грабвайки първата си и единствена досега купа в Чаланджър Тура.

Срещата между Димитров и квалификанта е от долната половина на схемата и ще се проведе в понеделник, като тепърва ще стане ясно на кой корт и по кое време можем да очакваме двамата тенисисти да стартират своята битка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Абсолютен дебютант в Шлема: Ето кой квалификант ще срещне Григор в първия кръг на US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | бгтенис | григор димитров | жребий | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook