Абу Даби: Участието на Мугуруса и Бадоса приключи без дори да са излезли на корта

от в 16:19 на 07.02.2023
Мартин Петков

Началото на новия сезон, поставено от австралийското турне, вече отмина, с което настана време WTA Турът да се отправи към ежегодния цикъл от надпревари в Близкия Изток, първата от които е тази от категория WTA 500 в Абу Даби. Престижният турнир напълно според очакванията събра немалка част от елита на световния женски тенис, като се радва на сериозно звездно присъствие сред участничките в състезанието, което вече стартира още през вчерашния ден.

Програмата за днес пък обещаваше в игра да видим мнозина от най-добрите тенисистки на планетата, както и сблъсъка в тежка категория между бившите водачки в световната ранглиста Каролина Плишкова и Гарбинье Мугуруса. До подобно шоу обаче в крайна сметка изобщо няма да се стигне, след като по-рано в хода на днешния ден стана ясно, че испанката, която все още търси първата си победа през 2023-та, допускайки поражение при всяка от четирите си срещи до момента и е пред напускане на световния топ 100, е взела решение да се откаже от участието си в надпреварата поради лични причини. Нейното място в схемата бива заето от резервата Исалин Бонавентюр, която след броени часове ще излезе на корта срещу именитата чехкиня.

Лошите новини през днешния ден за турнира в Абу Даби и почитателите на тениса в Испания далеч не спряха дотук, след като сънародничката на Мугуруса - Паула Бадоса, по примера на бившата шампионка от WTA Финалите също се отказа от участието си в състезанието, още преди да е излязла на корта. Причината зад решението на световната номер 11, която пропусна Аустрелиън Оупън заради травма, е проблем с вирусно заболяване, като на нейно място в схемата влезе резервата Клеър Лиу, която в момента играе срещу представителката на топ 20 Людмила Самсонова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Абу Даби: Участието на Мугуруса и Бадоса приключи без дори да са излезли на корта Мартин Петков
Теми:  
wta | абу даби | Гарбинье Мугуруса | Отказвания | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook