Аделаида ден 4: Сабаленка надви Халеп, Барти също продължава напред

от в 14:42 на 16.01.2020
Максим Енчев
В четвъртия ден на WTA турнира в Аделаида не липсваха изненади. Поставена под номер 6 в схемата Арина Сабаленка отстрани поставената под номер 2 Симона Халеп в два сета.
В откриващия сет играта беше много равностойна, като дори Халеп направи първия пробив в мача, но не след дълго шампионката от Жухай изравни геймовете. Сабаленка дори поведе с 5:4, а впоследствие проби румънката и спечели частта.
Във втория сет Арина доминираше на корта, пробивайки опонентката си три пъти, с което спечели мача - 6:4 6:2.



Световната номер 1 Ашли Барти се справи с лекота срещу завърналата се на корта от дълга почивка, Маркета Вондроусова в едно своеобразно повторение на финала на Ролан Гарос. Австралийката проби за 3:1 в първия сет и поддържаше аванса си до края на сета. Във втората част Барти направи пробив, който веднага беше върнат от Вондроусова, но силите на чехкинята стигнаха само до там и Ашли отмъкна и втория сет, с което и мача 6-3 6-3.



Даниел Колинс пък поднесе огромна изненада и отстрани без проблеми четвъртата поставена Белинда Бенчич. Американката владееше инициативата и в двата сета, като стигна до успеха с 6-3 6-1.



Последния четвъртфинал беше между Даяна Ястремска и Дона Векич. В първия сет Ястремска направи само един пробив, който й беше достатъчен, за да вземе сета с 6-4. Във втория историята се повтори и тя отново се наложи с един пробив разлика за крайното 6-4 6-3.


Така полуфиналите са оформени:
Ашли Барти- Даниел Колинс
Арина Сабаленка- Даяна Ястремска.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Аделаида ден 4: Сабаленка надви Халеп, Барти също продължава напред Максим Енчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook