Adria Tour е изцяло отменен

от в 16:35 на 23.06.2020
Диана Андреева


Преди минути стана ясно, че и световния №1 и организатор на веригата турнири под названието Adria Tour- Новак Джокович също е дал положителна проба за Covid-19. Неговото изявление, относно това, може да видите тук.

След като броят заболели състезатели продължава да се увеличава, като в това число влизат още целия екип на Григор Димитров, Борна Чорич и Виктор Троицки, оставащите турнири от серията Adria Tour бяха очаквано отменени- това потвърди Джордже Джокович.

adria tour

Трябваше да се изиграят още мачове в Баня Лука и Сараево (градове в Босна и Херцеговина), но надпреварите са официално отменени. А ето какво написаха организаторите в социалните мрежи:

,,След днешната среща на всички членове на Организационния комитет на Adria Tour беше решено турнирът да не продължи и следователно мачовете в Баня Лука и Сараево да не се провеждат.

"Изключително съжаляваме, че трябва да спрем организацията на предстоящите тенис турнири в Босна и Херцеговина. Очаквахме с нетърпение да популяризираме спорта и да предоставим финансова подкрепа на местните играчи, както и да дарим публиката с възможността най-накрая да види Новак Джокович и други топ тенисисти.

adria tour

За съжаление, поради всички събития, които се случиха през последните няколко дни, решихме, че най-важното в момента е да стабилизираме епидемиологичната ситуация, както и всички да се възстановим "- каза директорът на Adria Tour-Джордже Джокович.

"Благодарим на всички участници от Тенис асоциацията на Република Сърбия, град Сараево, на всички, които работиха усилено в предишните дни, за да подготвят тези събития. Ние ценим това и продължаваме да се надяваме, че ще осъществим идеята си, веднага щом условията го позволят "-подчерта Джокович.

adria tour

В крайна сметка Джордже Джокович припомни, че идеята за спортното събитие Adria Tour има благотворителен характер, чиято цел е да се помогне на играчите от региона да увеличат своите приходи, подкрепяйки благотворителни организации и насърчавайки добри ценности.

"Сега оставаме съсредоточени върху подкрепата на всички, които са заразени с Covid-19, като им пожелаваме да се възстановят възможно най-бързо"- заяви Организационният комитет.

 

https://www.instagram.com/p/CBx3djAgwL_/

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Adria Tour е изцяло отменен Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook