Адриан Андреев отпадна на осминафиналите в Турция след оспорван двубой

от в 14:33 на 21.02.2019
В
Адриан Андреев напусна надпреварата на клей в Анталия след загуба с 4:6 7:6 от номер 414 в света испанец Жорди Сампер-Монтаня след повече от два часа и половина на корта.

Ади се бори до последно, като навакса пасив от 1:5 във втората част  и дори спаси 2 мачбола по пътя си към тайбрека, където вср пак отстъпи с 5:7 точки.

Първата част започна изключително необикновено за мъжки мач. В първите 4 гайма, които си играха над 20 минути, никой от сервиращите не съумя да вземе подаването си!

Първият, който се справи с това беше младият българин, за да може да поведе за 3:2. Той обаче позволи  на опонента си също да стори това за 3:3. Последва нов пробив на сервиса на Андреев, а той се оказа и решаващ за сета, а така Адриан изостана с 1:0 в отделните части.

Вторият сет започна по-зле за българина,  и той допусна ранен пробив за 0:1, въпреки че се бори упорито и спаси първите две разкрили се възможности пред Джорди.

Брейкът аванс се запази до 3:1, където  българинът отново беше пробит, а това увеличи  пасива му до три гейма.

Испанецът не позволи да се стигне до изненади  в неговото подаване и затвори сервис гейма си на нула, а за първи път в мача това направи и Андреев.

Така българинът беше притиснат до стената след като изоставаше с два пробива, а противникът имаше сервиса.

Но Ади не се предаде и освен че някак съумя да върне първия брейк, то във своето подаване след като се мина през 7 дюса, а българина спаси и два мачбола, той се добра до 4:5 и вече беше само на един брейк от това да се изравни за първи път в сета.

Минути по-късно това се оказа и напълно постижимо след като Андреев успя да пробие на 30 и така  да направи завръщането си факт.

Точно когато всичко изглеждаше фантастично за софиянеца, дойде спад в играта му и той отново изпусна подаването си, но реализирайки пробив компенсира, а така  направи резултата 6:6.

В тайбрека двамата си размениха по един минибрейк, а след това Жорди отново проби, а визмайки и двата си сервиса той поведе с 3:1.

В отоговор на това обаче Андреев не само че взе своите два сервиса, но и реализира два минибрейка.

За наше съжаление това стори и опонента му, а така  испанецът отново поведе при 5:4.

Ибериецът взе първото си подаване с което си осигури нови два мачбола, а те се оказаха напълно достатъчни.

Българинът все пак върна първия, когато опонента му сервираше, но не успя да направи това на свой сервис и така загуби и срещата.

Ключова роля за тази загуба изигра ниският процент на взети точки на начален удар на Адриан, както и два пъти по-малкото спечелените такива в подаванията на противника му.

Така с отпадането си на 1/8финалите Андреев приключи с участието си на турнира, но все пак записа ценни точка в актива си, които ще му помогнат да се изкачи в ITF ранклистата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Андреев отпадна на осминафиналите в Турция след оспорван двубой В

Коментари





Следвайте ни в Facebook