Адриан Андреев победи номер 2 в схемата Иван Неделко след 216 минути на корта

от в 16:30 на 28.02.2019
В
Нашето момче победи в изключително драматичен мач с 4:6, 7:5, 7:6 (4) номер 2 в схемата Иван Неделко от Русия. Неделко е номер 20 в ранглистата на ITF и номер 413 в ранглисата на ATP.

Първата част започна повече от трудно за двамата, а първата почивка дойде след 27 минути на корта, докато Ади изоставаше с брейк, станал факт след изключително труден трети гейм. Българинът все пак се завърна в мача мигновено след инкасирания брейк, който успя сравнително лесно да върне и така се добра до 2:2.

Последваха два гейма за всеки от сервиращите и така се стигна до изключително важния седми гейм, където след 11 дюса и спасени шест брейкбола, Ади се пропука, а от последвалите два гейма не успя да вземе нито един и така и изпусна първия сет!

През втората част Андреев показа доста по-силна игра и на два пъти повеждаше с пробив, като това го докара до аванс от 5:2 и при 5:3 имаше и три последователни сетбола, които съперникът му отрази, а и секунди по-късно изцяло изпусна преднината си и резултатът беше равен при 5:5.

Все пак нашето момче успя да се събере и взимайки осем от следващите десет точки, все пак се спаси от пробив и дори реализира решаващ брейк, пратил мача в трети сет.

И докато миналата част изглеждаше много драматична, то следащата се оказа дори още повече. Там Адриан проби рано за 3:1 и съумя да поведе с 5:3, а тогава имаше дори мачбол, който за съжаление изпусна, а от там тръгнаха и проблемите за българина, като той освен че изпусна своя аванс, изостана и с брейк за 6:5 след гейм на нула.

Все пак това не беше краят на мача. Българинът успя да пробие в последния сервис гейм в мача и така изравни за 6:6. В тайбрека Ади реализира ранен брейк и водеше с 4:1, а малко по-късно поведе и с 5:4, което след две негови подавания беше напълно достатъчно, за да затвори срещата.


За място на полуфиналите Андреев ще играе срещу Матиас Зукас от Аржентина.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Андреев победи номер 2 в схемата Иван Неделко след 216 минути на корта В

Коментари





Следвайте ни в Facebook