Адриан Андреев празнува своя 20-и рожден ден!

от в 10:19 на 12.05.2021
Мирела Николова

На днешния ден - 12 май, младата надежда на българския тенис Адриан Андреев празнува своя 20-и рожден ден. 

Ади е роден през 2001 година в София и започва да играе тенис още на 5-годишна възраст, като много скоро приковава вниманието към себе си със своя талант. Той е бивш номер 2 в юношеската ранглиста, а едно от най-големите му постижения от младежките години е титлата на Откритото първенство на САЩ на двойки за юноши, постигната през 2018 година, когато си партнира с Антон Матусевич.

В кариерата си българинът е завоювал общо 2 титли на професионално ниво - през 2020-а и 2021-а, съответно на Фючърсите в Хераклион и Анталия. Андреев печели първата си точка за световната класация на АТР през 2016 г., след като побеждава бъдещия представител на Топ 100 - Уго Делиен, на старта на Фючърса в Русе, а дебютната му поява на АТР турнир датира от 2018 г, когато получава "уайлдкард" за основната схема на Sofia Open, но допуска поражение в първи кръг от Денис Истомин. Дебютната победа на надпревара от АТР, която е и най-голямата такава на Ади до този момент, идва през настоящия сезон в Анталия, където надделява над бившия представител на Топ 100 - Марсел Илхан. 

Екипът на Tennis.bg пожелава на Адриан на първо място здраве, безкрайно щастие и безброй успехи както в личен, така и в професионален план! Искрено се надяваме и стискаме палци да продължава да ни радва с бъдещите си изяви на корта! 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Андреев празнува своя 20-и рожден ден! Мирела Николова
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | рожден ден

Коментари





Следвайте ни в Facebook