Адриан Андреев продължава без загубен сет и вече е финалист в Пенсакола!

от в 20:58 на 22.05.2021
Калоян Соколов

Адриан Андреев продължава да впечатлява с изявите си на зеления клей в Пенсакола и за втори път през кариерата си ще играе на финал в турнир с награден фонд от 25 хиляди долара, като до момента няма титла от тази категория надпревари. Българинът изигра отличен двубой срещу британеца Ейдън Макхю, надигравайки го с 6:4 6:3 и така утре ще спори за трофея срещу Николас Кикер, който до неотдавна беше член на световния топ 100.

Андреев потегли трудно и веднага трябваше да спасява две точки за пробив, но се справи с предизвикателството и на свой ред застраши сервиса на опонента си, който бързо се пропука и така третата ни ракета се откъсна с 4:2 гейма напред в резултата. Макхю обаче далеч не се беше предал и скоропостижно навакса пасива си, само че 20-годишният състезател осъществи нова силна серия, която му гаранитра успеха в откриващия сет.

Втората част се разви аналогично, а Ади отново показа по-големите си качства в решителните моменти, където британецът изведнъж губеше всякаква конкурентноспособност и напълно резонно трябваше да напусне турнира. Победата също така ще донесе и ново рекордно класиране на софиянеца в световната ранглиста, където в момента се намира под номер 364.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Андреев продължава без загубен сет и вече е финалист в Пенсакола! Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook