Адриан Андреев се бори до последно, ала бе спрян от Ебдън

от в 19:55 на 04.02.2019
В
Адриан Андреев отстъпи в драматичен мач пред силния австралиец Матю Ебдън в своето второ участие в основната схема на Sofia Open 2019.

Мачът започна с коварен сервис гейм на Ебдън, който реализира две двойни грешки в първото си подаване, но все пак успя да поведе с гейм. Адриан отговори скоростно, като така и изравни резултата. При 3:2 обаче Андреев срещна нови трудности на сервис, като изостана с 15:40, а при втория брейкбол след маратонско разиграване заби бекхенд в мрежата, като така и инкасира пробив. До края на сета Ебдън нямаше проблеми на сервис, като затвори сета със 6:3.

Вторият сет започна с уверен сервис гейм на Ади, в който реализира два печеливши удара от бекхенд по правата. Скоро геймовете бяха 1:0 за българина, който достигна и до точка за пробив в следващото подаване на опонента. Тогава Ебдън за сетен път опита сервис-воле, но Адриан този път бе подготвен и направи ретур уинър от форхенд по правата, с което направи първия си пробив в мача. В последвалия гейм Андреев свали нивото и допусна моментален рибрейк, след като направи грешка от основната линия от бекхенд в мрежата.

За този пробив допринесе и съдията, който предупреди Адриан за пресрочване на времето точно във важния момент. Повлиян от този гейм, българинът сдаде и следващия такъв. Предстоящият важен гейм за Андреев започна зле, защото той изоставаше 0:30, но първия сервис се появи в точния момент и той успя да обърне и отново да поведе.

Последва нов гейм на нула за австралиеца и така Ади трябваше отново да сервира, за да поведе. Макар и Ебдън да реализира впечатляваща къса от бекхенд, в крайна сметка Андреев уверено защити подаването си и взе тилдановия гейм. Следващото подаване започна много добре за Адриан и нашето момче поведе с 0:30 след страхотен минаващ. Въпреки че Матю се върна до 30:30, две двойни грешки изиграха много важна роля за нашето момче, защото му дадоха възможността да сервира за сета.

https://twitter.com/doublefault28/status/1092460051963543552?s=19 

За наше съжаление това се оказа непосилна задача за българина поне засега и той, след като отново на точка за пробив бе предупреден за пресрочване на времето, с което загуби правото на първи сервис, видимо изнервен, допусна нова грешка за 5:4. Тук обаче под виковете на публиката Адриан Андреев успя да пробие отново и така спечели и своя първи сет на София Оупън!

Ебдън удължи почивката между сетовете, докато Ади седеше на корта в очакване. За съжаление освен че  беше пробит още в първия гейм, и то след двойна грешка при 0:40, той загуби и следващия гейм на 15, като така изостана с 0:2.

Все пак българинът се върна поне минимално и най-после успя да спечели подаването си. На почивката Андреев поиска медицински таймаут, но причината не се оказа сериозна и нашият продължи да играе на високо ниво. Той дори успя да стигне и до точка за пробив, след като Ебдън отново помогна с двойна грешка, но лек ретур на втори сервис позволи на Матю да защити своя гейм. В крайна сметка до пробив не се стигна, а Ади също успя да задържи своето подаване за 3:2 в полза на австралиеца.

Аналогична се развиха и следващите две подавания, като това отново значеше аванс за австралиеца от пробив при 4:3. Но тук дойде и важния за Андреев проби. Той водеше с 0:40 и въпреки че не успя да вкара следващите два агресивни ретура третия попадна в корта, а Ебдън отговори и с грешка, което върна нашия в мача.

При 4:4 се мина през няколко дюса, но все пак Ади успя, като така и прати Ебдън да сервира за оставане в мача. За наше съжаление въпреки че Андреев се върна от 40:0 до 40:30 и втори сервис, Матю си взе подаването! Последва макар и труден нов сервис гейм за Ади след ново предупреждение за времето и така той вече беше в тайбрека. За съжаление с помоща на сервиса и Ебдън стигна до 6:6 без да се стигне до равенство, въпреки че беше 30:30.

Така се стигна до тайбрека, където Ади започна с хубаво воле за 1:0, но два страхотни начални удара отново оказаха добро влияние за австралиеца и той поведе с 2:1. Андреев все пак се запази от минибрейкове и отново след добро воле поведе в резултата. Почивката дойде при 4-2 за Андреев, ала след добър сервис и двойна грешка от страна на Андреев равенството бе възстановено.

След добър форхенд софиянецът отново дръпна за 5-4, но това бе и последната точка в неговия актив и с няколко добри излизания към мрежата, Ебдън сложи точка на спора, а с това и на храброто участие на българина в надпреварата.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Андреев се бори до последно, ала бе спрян от Ебдън В

Коментари





Следвайте ни в Facebook