Адриан Андреев се бори до последно, но остана на крачка от дебютен АТП четвъртфинал

от в 14:52 на 24.02.2021
Калоян Соколов

Адриан Андреев изнесе поредно вдъхновено представяне, показвайки как изобщо не е толкова далеч от елита на световния тенис, но по-високата класа на Алексей Попирин натежа в решителните моменти и 21-годишният състезател пречупи съпортивата на нашето момче с 6:1 5:7 6:3.

Адриан задържа първото си подаване в двубоя, но видимо изпитваше проблеми да следва темпото на опонента си и често не осъществяваше навременен контакт с топката, което водеше до сериозен брой непредизвикани грешки. Това помогна на австралиеца съвсем скоро да достигне до точки за пробив и изведнъж той вече имаше преднина от 4:1 гейма. Българинът обаче стоеше все по-добре в разиграванията, само че не успяваше да нанесе завършващия удар, когато имаше тази възможност, а това му коства инкасирането на нов брейк и загуба на откриващия сет.

Втората част отново започна с надмощение на Попирин, който непрестанно застрашаваше подаванията на третата ни ракета, но родният ни представител показваше здрави нерви и поддържаше паритета в резултата. Играта продължи напълно равнойстойно до 5:5, като софиянецът показваше значително по-висок интензитет при ударите си и често съумяваше да диктува точките. Световният номер 114 пък изглеждаше крайно изнервен от усложненията за него в срещата и допусна дебютни колебания в свой сервис гейм, което позволи на тийнейджъра да вкара двубоя в решителен сет.

В него Ади ни продължаваше да се представя убедително от линията за начален удар, ала допусна спад в петия гейм и Попирин веднага сграбчи възможността, пласирайки неспясем ретур от бекхенд по диагонала. Австралиецът продължи да поддържа преднината си до 5:3 в негова полза, когато Андреев трепна и предаде сблъсъка с две поредни двойни грешки.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Андреев се бори до последно, но остана на крачка от дебютен АТП четвъртфинал Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | атп сингапур | бгтенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook