Адриан Андреев се отказа от Ролан Гарос

от в 14:12 на 06.06.2019
В
Адриан Андреев отпадна на осминафиналите при юношите на Ролан Гарос, след като при резултат 6:7(5) 3:5 се отказа в двубоя си срещу американеца Тоби Алекс Кодат.

Адриан започна изклчително тежко мача и едвам едвам измъкна откриващия си гейм. Още от този момент си личеше, че в срещата ще има дълги разигравания, а доста дефанзивния и връщащ стил на Тоби ще бъде изключително неудобен за нашето момче, защото той щеше да трябва да рискува максимално, за да взима точките. Някаква наченка на агресия в играта на американеца все пак се прокрадна на корта, а служейки си и добре със слайсове той напредваше в резултата, като за момент дори водеше с пробив аванс, но впоследствие Адриан се върна и изравни за 2:2.

Последваха нови два аналогични гейма на този, който откри срещата, а Андреев отново трябваше да търси линиите, за да спечелва точките си, като в крайна сметка, спасил един от осемте брейкола до момента, поведе с 4:3, а за първи път проблеми имаше и Кодат, който преди да изравни отрази два скрити сетбола. Все пак двамата се добраха до 4:4, а срещата беше прекъсната поради дъжд.

На следващия ден ситуацията на корта беше съвсем различна, а повече от безпроблемно двамата се добраха до тайбрек. В него Адриан контролираше двубоя първоначално и дори успя да поведе с 4:2 след двойна на Тоби, ала това преимущество на Андреев след размяната на кортовете изчезна, а нашето момче успя да вземе едва още една точка и по този начин изостана в сетовете.

Адриан започна мотивиран втория сет и успя да пробие категорично, ала пак, както в края на миналия сет, сервисът го предаде и нашето момче допусна рибрейк. Последваха лесни геймове и за двамата до 3:2 за Кодат, а американецът бе загубил едва една точка на сервис. За изравняването на резултата българинът трябваше да се потруди и след двойна грешка трябваше да отразява брейкбол, а впоследствие и още един такъв, преди да се стигне до 3:3.

Адриан в крайна сметка обаче беше пробит за 5:3, а веднага след това българинът се отказа. На този етап не е известна конкретната причина за решението на българина, поставен под №4 в схемата, но по всяка вероятност става въпрос за контузия.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Андреев се отказа от Ролан Гарос В

Коментари





Следвайте ни в Facebook