Адриан Андреев ще се подготвя в академиите на Болетиери и Муратоглу

от в 03:20 на 01.08.2018
Георги Христов

Адриан Андреев се отправя към САЩ, където ще се подготвя през месец август. Щом той се завърне в Европа Андреев ще посещава академията на Патрик Муратоглу в Ница, пише в. "България днес".

"Когато е в Европа, Адриан ще бъде при Муратоглу," разкри неговата майка Марияна. "Сега заминава за САЩ. Там ще бъде в друга престижна академия - IMG Болетиери. където ще остане до Откритото първенство на САЩ. Това е следващата цел."

Наскоро Андреев спечели сребърен медал от европейското първенство. В битката за титлата българинът отстъпи на Йонас Форейтек след 7:6,6:7, 3:6. Андреев пропусна мачбол във втория сет.

"Беше много ядосан, че не успя да се справи. Искаше ни се много да спечели златото, но и това е голям успех. Седмото място в световната ранглиста е добро постижение. Иска ни се да запазим тази позиция, за да играе в юношеския мастърс. Там се класират първите осем. Другата голяма цел до края на годината е младежката олимпиада в Аржентина. Двете състезания са през октомври," допълни още майка му.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Адриан Андреев ще се подготвя в академиите на Болетиери и Муратоглу Георги Христов
Теми:  
адриан андреев | патрик муратоглу | тенис

Коментари

Следвайте ни в Facebook