Адриан Андреев си осигури място в основната схема на Challenger турнир

от в 15:06 на 05.04.2021
Диана Андреева

Адриан Андреев записа втора поредна победа и си осигури място в основната схема на Oeiras 2 - турнира, състоящ се в Португалия през тази седмица. Ади реализира обрат срещу Филип Кристиан Жиану - 6:7(4) 6:2 3:0 и отказване, а това е едва третото му участие в ATP Challenger надпревара и втори успех в тази серия събития.

Още от първите минути срещата беше равностойна. Двамата си разменяха агресивни удари, а нестабилната им игра на сервис бе причината в хода на мача всеки от тях да реализира по четири пробива, преди да се стигне до тайбрек. В решаващия дълъг гейм оспорвани моменти отново не липсваха, но грешка на Андреев при 4:4 се оказа ключова за иизхода на частта. 

Във втория сет Андреев демонстрираше много по-стабилна игра както от основна линия, така и на сервис. Българският тенисист бе агресивен и почти не допускаше грешки, което му позволи изцяло да задава темпото в разиграванията и впоследствие да възвърне паритетата в отделните части. След почивката Андреев продължи да демонстрира впечатляващ тенис и без да среща никакви затруднения си осигури аванс от 3:0, а впоследствие неговия опонент се оттегли. 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Андреев си осигури място в основната схема на Challenger турнир Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | теник турнир в Португалия

Коментари





Следвайте ни в Facebook