Адриан Андреев срещу Миомир Кецманович - анализи, очаквания и коефициенти

от в 14:57 на 27.09.2021
Калоян Соколов

Адриан Андреев ще излезе тази вечер за двубоя си от първи кръг в основната схема на Sofia Open срещу сърбина Миомир Кецманович. Това е четвърто поредно участие в същинския турнир за българина, който до момента не е записвал победа, макар че бе много близо до това през 2019-а година, когато достигна до тайбрек в третия сет срещу австралиеца Матю Ебдън. Сега за нашето момче предстои изключително сериозен тест, тъй като съперникът му е един от най-талантливите млади играчи в световния елит и вече има солиден опит зад гърба си на най-високото ниво в спорта. Нека обаче сега поразсъждаваме как българинът би могъл да се поздрави със сензационен успех.

Какво да очакваме от Миомир Кецманович?

Кецманович загатва за потенциала си от съвсем ранна възраст, като става номер едно при юношите и печели престижната надпревара Orange Bowl. 21-годишният играч бързо пробива и в ATP Тура, където още в тийнейджърска възраст достигна до 38-а позиция в подреждането и се поздравява с триумф на турнира в Кицбюел. Сърбинът също така има пет победи над представители на топ 10 и е преодолявал откриващата фаза на всяко едно от "мейджър" състезанията.

Една от най-силните страни на балканеца е неговата физическа подготовка, която го нарежда сред най-издръжливите тенисисти и му дава солидно количество мощ в ударите. Кецманович притежава способността да ускорява с лекота топката и я натиска еднакво добре от двете страни. Той не е сред най-агресивните тенисисти, но изгражда отлични постепенни атаки.

Атаките към мрежата са друг прийом, до чиято употреба често прибягва младокът и го прави с над 70 процента успеваемост, а качеството на ретурите му позволява да е сред играчите с най-висок спечелени процент точки на противниковото първо подаване. Сред слабостите на световния номер 62 пък са недотам уверените опити за уинъри, както и недотам развитият сервис.

Как може да противодейства Адриан Андреев?

Ади трябва да държи топката максимално дълбоко и да покаже прословутата си стабилност от основната линия, защото Кецманович разчита главно на противниковите грешки и често не се възползва от първоначалната си инициатива. Третата ни ракета е длъжен да бъде активен при колебливите втори начални удари на сърбина, които дават възможност за по-офанзивни действия.

Андреев определено не е сред тенисистите, които дават множество лесни точки и вероятно ще видим висок брой продължителни размени от дъното на корта, само че нашият сънародник не трябва да влиза в темпото на съперника и да използва добре развития си слайс, тъй като Кецманович е праволинеен играч, който е много зависим от ритъма си и не реагира добре при чужди разнообрази отигравания.

Българинът може да се упове и на изключително слабата форма на балканеца, който е загубил цели седем от последните си осем срещи на сингъл и определено ще го накара да се чувства некомфортно, ако стартира мача на високо ниво и накара именития си опонент да започне да се съмнява в себе си.

Очаквания и коефициенти

Смятам, че това се явява най-добрата възможност досега на родния ни представител да запише победа в домашния си турнир, имайки предвид благоприятния жребий и опита натрупан през настоящия сезон. Ади вече има на сметката си два триумфа на ATP ниво и би трябвало да е далеч по-уверен в качествата си, които са безспорно много добри.

Букмейкърите дават сериозно предимство на Миомир Кецманович, предлагайки ставка за негова победа от 1.12, докато шансовете на българина са оценени на 6.00, като това е напълно нормално с оглед на визитките на двамата, а за нас остава да се надяваме тези прогнози да бъдат опровергани да се насладим на силна продукция от национала ни, която бихте могли да наблюдавате на традиционните линкове в Tennis.bg!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Андреев срещу Миомир Кецманович - анализи, очаквания и коефициенти Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан андреев | анализи и истории | бгтенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook