Адриан Андреев завоюва втора професионална титла в своята кариера!

от в 20:22 на 17.01.2021
Калоян Соколов

Адриан Андреев продължава фантастичното си представяне през 2021-а година и днес той се поздрави с втора титла на сингъл в професионалната с кариера, след като надигра Александър Шевченко с 6:1 7:6(1) и така завоюва отличието на надпреварата от сериите "Фючърс" в Анталия. Победата пък ще донесе на Ади 10 точки за световната ранглиста, които ще му помогнат да се изкачи до около номер 418 в подреждането.

Българинът стартира срещата на високи обороти и налагаше темпо, което беше непосилно за неговия опонент. Шевченко се опита да мине в настъпление, сменяйки тактическия план, но форхендите му често не намираха очертанията на корта и родният ни представител поведе с 5:0 гейма. Руснакът все пак се разписа при следващото си подаване, само че силите му не стигнаха за нещо повече и Ади поведе в отделните части.

Андреев започна силно във втория сет, ала опонентът му показа отлична игра в защита и отрази два брейкбола. Това му вдъхна допълнителна увереност, като той на свой ред застраши подаването на българина и изведнъж излезе напред с 2:0. Софиянецът се окопити моментално и възстанови равенството при 2:2. Нашият състезател не спря дотук и спечели още един сервис гейм на съперника си, което му даде възможност да има началния удар в търсене на крайния успех. 

Тогава последва спад в представянето на 20-годишния състезател, който доведе до изиграването на тайбрек, но там Адриан показа завидна психологическа устойчивост и заслужено триумфира с купата!

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Андреев завоюва втора професионална титла в своята кариера! Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook