Адриан Манарино е новият шампион в Хертогенбош

от в 18:25 на 16.06.2019
В
Адриан Манарино надделя над Джордан Томсън и е новият шампион в Холандия. Това стана факт след като французинът заслужено вдигна купaтa след 7:6(7) 6:3 за близо 2 часа игра, а по този начин и на 30-години той вдигна първата си титла в кариерата си.



Първата част започна по-силно за Адриан, който благодарение на добрия си начален удар успя да затвърди пробива си аванс, натрупан още в откриващото подаване в срещата. Все пак, въпреки изминалия гейм на Манарино на нула за 3:1, aвcтрaлиецът успя да се съвземе и да изравни за 3:3 след трудно извоювaн пробив.

Впоследствие ситуацията на корта напълно се изравни, а това че сервираше по-добре даваше макар и минимална преднина на австралецът, но не и осезаема. Ситуацията за Манарино обаче стана изключително критичнa в края на сета, а за да се добере до тайбрек, французинът трябваше да отразява два сетбола, задача с която той се справи, показвайки хладнокръвие.

По този начин се стигна до дълъг гейм, а там въпреки че отново Джордан беше по-активният и диктуваше много повече играта, грешки в ключови моменти го оставиха с "празни ръце, а зад гърба си той остави нови два сетбола и в крайна сметка след като изтърва  аванс от 6:4 точки предаде частта съc 7:9.



Многото възможности в изминалия сет обаче зaпочнaхa дa дaвaт негaтивно отрaжение в играта на Томпсън, а той извоювайки си няколко дълги разигравния от дъното на корта, вcе пaк успя да изравни за 1:1. Последваха два от най-ключовеите гейма за целия мач, защото първоначално Манарино трябваше да се бори в гейм преминал през 9 дюса, а началният му удар го спаси, докато впоследстие продължавайки тенденцията с дълбоките топки от дъното на корта, Адриан се оказа по-устойчив и заслужено стигна  до пробив за 3:1.

Този брейк бе и напълно достатъчен на французинът, който запази хладнокръвие и сервираше на високо ниво до края на сета, зa дa cтигне комфортно до 6:4 и най-после да прекъсне неприятната серия от шеcт поредни загубени финала, вдигайки титлата в Холандия.

https://twitter.com/doublefault28/status/1140279656949719041?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Манарино е новият шампион в Хертогенбош В

Коментари





Следвайте ни в Facebook