На прага от историята: Андреев е на една победа от класиране за основната схема на Ролан Гарос

от в 18:16 на 24.05.2023
Калоян Соколов

Адриан Андреев е само на крачка от основната схема на Ролан Гарос! 22-годишният българин никога досега не беше участвал на надпреварата в Париж, но изглежда условията пасват идеално на неговата игра и той за втора поредна "мейджър" надпревара ще играе за влизане в същинския турнир. Българинът днес постигна втората си поредна победа в състезанието, надигравайки аржентинеца Хуан Пабло Фикович (световен номер 223) с крайното 6:2 7:5.

Така сме на един мач разстояние от това да станем свидетели на нещо исторически, а именно двама българи в основната схема на турнир от Големия шлем при мъжете. За да видим действително Андреев да се присъединява към Григор Димитров, то младокът ще трябва да преодолее съпротивата на друг представител на Аржентина, а именно Дженаро Алберто Оливиери (световен номер 227).

Родният ни представител имаше категоричен превес от дъното на корта в първите минути и рядко можехме да го видим как пропуска топка, докато южноамериканецът не намираше достатъчно добър ритъм в отиграванията си и съвсем скоро третата ни ракета реализира пробив. Впоследствие Фикович имаше възможност да изравни скоропостижно резултата, но не се възползва от шанса си, а това натежа сериозно в негова вреда, защото българинът заигра с още по-голямо голямо самочувствие и направи нов пробив, с който сложи точка на спора в откриващия сет.

Втората част беше далеч по-оспорвана, след като аржентинецът измъкна подаването си от 0:40 на старта и оттам насетне определено имаше игрови превес и поставяше Ади под непрекъснат натиск. Нашият сънародник обаче съумяваше някак да балансира в резултата, отразявайки невероятните 11 точки за пробив, като две от тях бяха с цената на сетболи. Изглежда това сломи сериозно духа на неговия съперник, който инкасира брейк при 5:5, забивайки форхенда си в мрежата, а впоследствие Андреев не загуби нито точка на собствен сервис и сложи точка на спора с мощен уинър от длановия си удар.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На прага от историята: Андреев е на една победа от класиране за основната схема на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан андреев | бгтнис | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook