Агонията продължава: Тийм загуби от играч извън топ 100 и все още няма победа през 2023-та

от в 22:02 на 04.02.2023
Калоян Соколов

Доминик Тийм имаше изключително тежък изминал сезон, но даде надежда на своите фенове, че се завръща към най-добрия си тенис, след като достигна до полуфиналите в Антверп и Хихон. Изглежда обаче австриецът все още страда от последствията на контузията в областта на китката, която го извади за 9 месеца от кортовете и днес записа третата си поредна загуба от началото на 2023-та. Бившия номер три беше включен в състава на Австрия за Купа "Дейвис" който имаше трудната задача да се изправи срещу бившите шампиони от Хърватия.

Срещата беше открита с очакван успех на Борна Чорич над Денис Новак, а впоследствие Борна Гойо не отпусна нито един сет на Тийм и го надигра с крайното 6:3 7:6(2), като по този начин "плавите" се доближиха на само една победа от това да се класират за финалите на надпреварата в края на сезона.

Световният номер 121 е доказан в отборните битки и имаше основна роля за рейда на хърватите до сблъсъка за трофея през 2021-ра, а сега отново доказа колко опасен противник може да бъде, реализирайки ранен пробив за преднина от 3:1. Постепенно Доминатора започна да намира своя ритъм и все по-често пласираше мощни завършващи удари от дъното на корта, ала Гойо можеше да разчита на сервиса си в ключовите моменти и опази аванса си до самия край, за да измъкне откриващата част.

Бившият шампион от US Open повиши равнището на началния си удар по време на втория сет, само че допускаше множество неточности, когато трябваше да завърши разиграването и беше цял чудо, че неговият съперник не можа да реализира нито един пробив. Все пак балканецът се възползва от игровото си предимство в последвалия тайбрек и така Тийм продължава да няма спечелен двубой от началото на годината.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Агонията продължава: Тийм загуби от играч извън топ 100 и все още няма победа през 2023-та Калоян Соколов
Теми:  
atp | борна гойо | доминик тийм | купа дейвис

Коментари





Следвайте ни в Facebook