Агут надигра Пея в четири сета и ще срещне Джокович на полуфиналите

от в 18:18 на 10.07.2019
В
Роберто Баутиста Агут беше по-постоянен и надделя над една от приятните изненади на турнира - Гидо Пея, в четири сета след 7:5 6:4 3:6 6:3 и си гарантира среща срещу световния номер едно - Новак Джокович.



Гидо започна под емоциите на напрежението и допусна доста грешки, за да може рано-рано да бъде пробит и да изостане в резултата. Това обаче постепенно изчезна, а аржентинецът успяваше все повече да влиза в мача и да натиска на ретур опонента си, за да може Пея да върне пробива за 4:4, а впоследствие, въпреки страхотната игра на Агут от форхенд, и да затвърди брейка си след отразяването на четири скрити сетбола. Оттам нататък обаче грешките на аржентинеца рязко зачестиха и той постепенно загуби увереността в играта си, а по този начин и изпусна сета от контрол, предавайки го със 7:5.

За съжаление на Гидо, неувереността му се пренесе и във втората част и грешките му станаха константна част от играта му, а това бе фатално, защото той оново допусна ранен пробив. Основният проблем в играта му обаче зачезна - непредизвиканите грешки от бекхенд - или поне започна да дава минимален ефект, а така той успяваше да се държи далеч от допускането на втори брейк, ала това не беше достатъчно за пробив в негова полза и той загуби и тази част.

Все пак появилата се устойчивост успя да се пренесе и в третия сет и този път беше ред на Пея за ранен брейк след поредица от непредизвикани грешки за Баутиста. Агресията в играта на Агут постепенно се пренесе отсреща на корта, а сега диктуващият темпото стана аржентинецът. Това обаче не беше достатъчно за безпроблемен край, защото преди Пея да затвори сета, той трябваше да отрази три брейкбола, ала все пак изходът на частта бе положителен за южноамериканеца.



Четвъртата част обаче отново отиде при Баутиса Агут, а това се дължеше на страхотното му разнообразие в играта и добре насочените ретури, които пласираше. Испнецът реализира ранен пробив за 3:1, след като успя отново да повиши нивото си и впоследствие упражнявайки постоянен контрол над срещата, пласирайки уверени удари около тето и чакайки удобния момент за добра къса топка или печеливш удар, Агут успя да се справи с неприятностите в своите подавания и след 6:3 уверено приключи срещата, справяйки се с играещия устойчиво Пея.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Агут надигра Пея в четири сета и ще срещне Джокович на полуфиналите В

Коментари





Следвайте ни в Facebook