Агут нанесе четвърто поредно поражение на обезкървен Кирьос

от в 07:54 на 31.08.2021
Калоян Соколов

Роберто Баутиста Агут не се намира в особено добра серия в последните месеци и записа серия от ранни поражение след Уимбълдън, но испанецът най-после напомни за безспорно високата си класа и разгроми Ник Кирьос в един от най-очакваните сблъсъци в първия кръг на Откритото първенство на САЩ - 6:3 6:4 6:0. Поставеният под номер 18 се възползва от изключително незаинтеросованото поведение на съперника си, който буквално извърши тенис самоубийство на корта и закономерно именно ибериецът се класира за следващия кръг, където го очаква среща с младока Емил Руусувуори.

Срещата започна отлично за Кирьос, който вкара няколко поредни бомбени форхенда и достигна до точка за пробив. Агут обаче показа по-голяма устойчивост в последвалите разигравания и се измъкна от проблемната ситуация, а впоследствие на свой ред реализира брейк. Оттам насетне австралиецът сервираше безупречно, ала не се домогна до никакви шансове на ретур и сетът закономерно отиде в актива на световния номер 21.

Втората част до голяма степен се разви сходно, като канберецът разчиташе на груба сила от място и почти не се движеше по корта, докато Баутиста Агут за пореден път показваше феноменално придвижване и непрестанно караше Ник да изпълнява допълнителни удари. В крайна сметка непоставеният играч не показа нужното търпение и предаде подаването си за 2:3 от негова гледа точка и скоро беше в позиция да отиграва два сета пасив.

Кирьос не показа никакво желание за подобен развой, опитвайки се да спука топката при всеки контакт с нея и непрекъснато търсеше вината някъде другаде, хвърляше кърпи на пода, мърмореше на висок тон и повтаряше как вече е приключил с ангажиментите си в Ню Йорк. Испанецът пък по никакъв начин не се трогна и запази максимално ниво на концентрация, за да довърши започнатото, губейки едва шест точки в хода на цялата трета част.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Агут нанесе четвърто поредно поражение на обезкървен Кирьос Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | Ник Кирьос | Обзори | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook