Агут отново позволи да бъде настигнат от 2:0, но спечели в 5 сета и ще срещне Хачанов

от в 20:37 на 16.01.2019
В
Роберто Баутиста Агут победи Джон Милман в мач, в който, подобно на първия си двубой, отново имаше аванс от 2:0 сета, а в четвъртия дори бе достигнал до четири поредни мачбола, но позволи да бъде достигнат в резултата. Испанецът имаше малшанса да срещне двама от най-борбените и непримирими тенисисти в тура в първите два кръга на Аустрелиън Оупън 2019, но все пак отново излезе печеливш в решителния пети сет за крайното 6:3 6:1 3:6 6:7(6) 6:4. Публиката пък бе изпаднала в ,,Милмания" и всячески се опитваше да помогне на любимеца си да завърши обрата. Задачата на Агут в надпреварата не става по-лесна, като в трети кръг той ще трябва да се изправи срещу младия руснак, поставен под номер 10 - Карен Хачанов, отстранил опасния Йошихито Нишиока далеч по-лесно в три сета - 6:3 6:3 6:3. Все пак испанецът води с 2:1 в преките двубои срещу Хачанов.

Мачът започна с пропиляна възможност за пробив от страна на Милман, който след като поведе с 3:2 допусна да загуби четири поредни гейма, без да окаже особена съпротива, а резултатът в първия сет показваше 6:3 за Агут.

Испанецът достигна до три поредни възможности за пробив и скоро направи поредните геймове в сметката си седем, повеждайки с 3:0. Скоро те станаха осем след нов пробив, а при 4:0 на Роберто му се наложи да спасява брейкшанс, но той се справи със задачата и впоследствие спечели подаването си. Задачата на Милман тогава бе на първо място да спаси геврека, което той успешно стори, но след това Агут бе безкромпромисен, печелейки нулев сервис гейм за 6:1.

В тези мигове на срещата изглеждаше, че е въпрос на време 22-рия поставен окончателно да надиграе австралийския си съперник, но Милман отново демонстрира непримиримия си дух и силната воля за обрат. Домакинът стабилизира подаванията си, а при 2:1 в своя полза реализира първия си пробив в мача, но в седмия гейм при 4:2 допусна рибрейк. Това обаче не обезкуражи австралиеца, който при втория си скрит сетбол дочака грешка на Баутиста Агут, а публиката подкрепяше изключително мощно всяка спечелена точка на своя тенисист. Джон се наложи да спасява брейкбол в последвалия гейм, а при третата си възможност за спечелване на сета той съумя да го затвори в своя полза.

Двамата печелеха подаванията си относително лесно до ,,Тилдъновия гейм", когато Милман достигна до точка за пробив, която пропиля след сгрешен опит за уинър от бекхенд по правата. Последва втори брейкшанс, в който австралиецът имаше тотално преимущество, но не успя да завърши смач, а след това сбърка елементарно високо форхенд воле в дъното на мрежата. Ръката на Агут обаче също се скова и след две грешки от форхенд в рутинна позиция пробивът най-накрая бе факт, а публиката изпадна в екстаз. Милман се възползва от набралата инерция и спечели гейм на нула, приближавайки се само на един от изравняване на частите. При 5:4 испанецът отново се мобилизира и достигна до две точки за 5:5, но Джон ги отрази, а даже достигна и до сетбол на свой сервис, който обаче не съумя да осъществи след сгрешен форхенд в аут. Маратонският гейм с маратонски разигравания все пак бе далеч от своя край, а Милман спаси още три възможности за рибрейк, но при общо шестата си такава за гейма испанецът най-накрая успя да изравни геймовете в четвъртия сет. Двамата спечелиха подаванията си лесно, като най-накрая се достигна до дълъг гейм. Тенисистите печелеха в началото точките на свой сервис, а всяка от впечатляващите изяви на австралиеца бе фамозно подкрепяна от публиката. Все пак Агут имаше лекото предимство при 4:2, а скоро си издейства нов минибрейк, давайки си шанс да затвори мача на свой сервис. Скоро резултатът сочеше 6:2, но австралиецът отказваше да се предаде и на първия мачбол наниза страхотен форхенд уинър по диагонала. Макар и да не разполага с най-силния сервис, Милман намери сили да реализира сервис уинър, а след това и ас в най-важния момент от мача, спасявайки още два мачбола. При 6:5 драмата стана максимална, след като Джон заигра изключително смело и след два поредни бекхенда по правата изравни точките в тайбрека. Публиката подкрепяше още повече своя любимец, който сякаш се бореше на живот и смърт в този мач. Милман реализира чудесен ретур от форхенд, който предизвика грешка на испанеца, а при 7:6 осъществи брилянтна комбинация от хубав сервис и завършващ форхенд в другия ъгъл на корта, което означаваше, че след този 77-минутен сет частите са изравнени.

Тенисистите си взеха по-дълга почивка преди началото на петия сет, който домакинът откри с категорично спечелен сервис гейм. Агут отговори със същото, а при 1:1 имаше брейкбол, който обаче сърцатият австралиец отрази след форхенд уинър, а след това и поведе с 2:1. При 2:2 обаче испанецът включи поразяващия си дланен удар в действие, реализирайки няколко печеливши удара, както и предизвиквайки грешка на съперника си при брейкбола. 22-рият поставен методично укротяваше страстите по трибуните, като скоро след това поведе с 5:3, когато австралиецът отново отказа да се предаде, печелейки тежко подаване за оставане в мача. В последния гейм обаче Баутиста Агут бе изключително солиден, печелейки сервиса си на нула, а с това и подпечатвайки си билет за третия кръг на Аустрелиън Оупън 2019.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички мачове на Australian Open

Оцени тази статия:
Агут отново позволи да бъде настигнат от 2:0, но спечели в 5 сета и ще срещне Хачанов В

Коментари

Следвайте ни в Facebook