Агут преодоля защитаващия титлата си Басилашвили в Хамбург; Гарин срази Нишикори

от в 13:56 на 22.09.2020
Диана Андреева

Николоз Басилашвили допусна пета поредна загуба от възобновяването на тенис сезона насам! След 6:4 6:3 той се предаде срещу Роберто-Баутиста Агут на старта в Хамбург.

Агут, който в момента е 10-ти в световната ранглиста, записа първи успех над този си опонент от повече от три години насам, с което си осигури поне още един двубой в германския град.

На 1/4-финалите испанецът ще срещне победителя измежду 24-годишния Йошихито Нишиока и изненадата на турнира в Рим - Доминик Кьопфер, който беше сред последните осем състезатели в надпреварата, като левичарят дори успя да вземе сет срещу водача в световната ранглиста - Новак Джокович.

В друга среща от днешния ден Кей Нишикори не спечели нито сет срещу чилиецът Кристиан Гарин, като бившият член на топ 10 дори допусна да му бъде вързан "геврек" в първия сет. Гарин се нуждаеше само от 75 минути, за да отстрани своя противник, налагайки се с 6:0 6:3.

Въпреки че можеше да се похвали с висок процент на вкаран първи сервис, Нишикори не беше достатъчно убедителен от дъното на корта, което го принуждаваше да среща редица затруднения в подаванията си. Японецът същевременно не бе и особено уверен на ретур, като той съумя да реализира само един от общо седемте си брейкбола, което беше ключово за изхода на срещата.

Възползвайки се от слабото ниво на игра на своя опопент, Гарин успяваше да диктува темпото на разиграванията по време на мача, което в комбинация с добри отигравания както на мрежата, така и от дъното на корта, му позволиха да запише първи успех в своята кариера над бившия номер три в световната ранглиста.

В следващия кръг тенисистът от Чили ще се изправи срещу Яник Ханфман, който по рано днес изненада поставения под номер три Гаел Монфис.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Агут преодоля защитаващия титлата си Басилашвили в Хамбург; Гарин срази Нишикори Диана Андреева
Теми:  
агут | кей нишикори | кристиан гарин | николоз басилашвили | роберто баутиста агут | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook