Агут записа феноменален обрат над Медведев и е първият 1/2-финалист на W&S Open

от в 22:26 на 26.08.2020
В
Роберто Баутиста Агут си гарантира място в полуфиналната фаза на Мастърс 1000 надпреварата W&S Open след успех над Данийл Медведев. Испанецът изигра слаб първи сет, ала впоследствие заслужено си гарантира още един мач в турнира след успех с 1:6 6:4 6:3. 

През първата част Данийл беше изключителен от всяка една част от корта и напълно категорично диктуваше темпото на игра, като сякаш нямаше невъзможен удар за руснака. Това бързо прати сета в полза на Медведев, който първоначално се откъсна с 5:0, а впоследствие затвори сета с 6:1.

програма

Втората част започна ударно за Агут, който най-после успя да пробие подаването на опонента си и бързо се откъсна в резултата за 3:1, ала този аванс се оказа твърде крехък и нова доза неточности на Баутиста в много ключови разигравания отново върнаха Данийл в двубоя. Това не бе краят на подема на Медведев, а той също така бе спомогнат от абсурдни неточности от страна на Агут. Последва нов обрат в сета, защото Роберто продължи да се бори и изравни общия резултат.



Третата част до голяма степен бе по вкуса на испанеца и в нея доминираха дългите разигравания и добрите излизания на мрежата, като след допускане на брейк за 0:1, Агут успя да стабилизира началния си удар, а с това и цялостното си представяне. Така постепенно испанецът вкара мача в своето темпо, дочаквайки грешките на Медведев, които идваха нерядко от ракетата на световния номер пет. Преднината на Агут бе затвърдена с труден гейм, в който той се завърна от 0:40, а аутсайдерът в двубоя трябваше да минава през ново тежко изпитание, когато сервираше за мача, ала отрази два брейкбола и заслужено се класира за полуфиналите.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Агут записа феноменален обрат над Медведев и е първият 1/2-финалист на W&S Open В

Коментари





Следвайте ни в Facebook