Акапулко: Иснър отрази мачбол и надви Вердаско в тричасов двубой!

от в 05:39 на 22.02.2022
Мартин Петков

Джон Иснър, който наскоро заедно с Райли Опелка подобри рекорда за най-много точки в тайбрек, определено не се намира в най-добрата си форма от началото на сезона. Отпадането в групите на АТП Къп и загубата в първия кръг на Аустрелиън Оупън са част от несполуките, които го следват във всеки турнир.

Американецът през днешния ден стартира участието си на надпреварата в Акапулко, където му предстоеше да се изправи срещу Фернандо Вердаско. Двубоят премина под доминацията на сервиращите и нещата се решиха от няколко точки, в които испанецът се пречупи и това се оказа решаващо за успеха на Иснър в срещата след 7:5 6:7(4) 7:6(3), дошъл за 3 часа и 13 минути. В следващата фаза за световния номер 23 предстои двубой срещу победителя от мача между Камерън Нори и Даниел Алтмайер.

В първата част интригуващите мигове липсваха, след като подавачите лесно печелиха своите геймове. В края на сета американецът бе пред угрозата да инкасира пробив, ала най-сигурният му удар през годините, в лицето на сервиса, каза своята дума и до брейк не се стигна. Кризата в играта на испанеца не закъсня, той показа колебливост в отиграванията си и Иснър се възползва моментално, за да отмъкне откриващата част.

Вторият сет се превърна в идентичен на първия, като дори надмощието на сервиращите се увеличи. Единственото по-интересно в хода на частта бяха пропуснатите възможности за пробив от Иснър, като до нещо повече не се стигна и двамата влязоха в тайбрек. В дългия гейм Вердаско съумя да си осигури ранна преднина, която бранеше и не изпусна нито за момент, което му донесе сета и пълен паритет на корта.

Гигантът изглеждаше неузнаваем в началото на третата част, което позволи на играч с огромен опит като ибериеца да се възползва от създалата се ситуация и бързо да поведе с пробив на сметката си. Двубоят изглеждаше към своя край, американецът допускаше множество неточности, като дори се стигна до момент, в който му се наложи да отразява мачбол, но началният удар отново му се притече на помощ и той оцеля. Световният номер 152 разполагаше с възможността да сервира за победата, но нервите взеха връх в играта му, допусна лековати грешки и равенството бе възстановено, за да видим нов дълъг гейм. Иснър, абстрахирал се от неточностите си в предния тайбрек, изигра този по отличен начин, подпомогнат и от съперника си на моменти, за да се поздрави с успеха в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Акапулко: Иснър отрази мачбол и надви Вердаско в тричасов двубой! Мартин Петков
Теми:  
atp | акапулко | джон иснър | фернандо вердаско

Коментари





Следвайте ни в Facebook