Акапулко: Младият Корда оправда получения "уайлдкард" и срази Чилич!

от в 08:55 на 16.03.2021
Калоян Соколов

Себастиан Корда продължава да впечатлява с изявите си през сезон 2021, след като вече изигра дебютен ATP финал в Тура и проби в топ 100 на световния тенис. Именно тези изяви на младока впечатлиха организаторите на надпреварата в Акапулко, за която той получи директна покана за основната схема и я оправда по невероятен начин, надигравайки Марин Чилич на старта със 7:5 6:2, като по този начин се класира за втория кръг, където го очаква сблъсък с Феликс Оже-Алиасим.

Двубоят стартира далеч по-добре за Чилич и той имаше купища възможности да вземе подаването на своя съперник в откриващите му два гейма на начален удар. Тийнейджърът все пак съумя да се опази от ранно изоставане, но бившият номер три продължаваше да стои по-добре на корта и в крайна сметка изкопчи пробив в своя полза, за да поведе с 5:2. Тогава обаче последваха така характерните психологически проблеми за хърватина, които го преследват в последната година и той претърпя същински срив, допускайки пълен обрат в сета.

Това напълно деморализира балканеца, докато Корда ставаше все по-уверен на корта и доминираше разиграванията с мощните си форхенди и добре подготвени излизания към мрежата. Началният удар на Чилич пък тотално се срина, а това носеше на американеца постоянни шансове на ретур, от които той се възползва на два пъти и така се поздрави с крайната победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Акапулко: Младият Корда оправда получения "уайлдкард" и срази Чилич! Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | марин чилич | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook