Акапулко: Зверев оглавява турнира; Защитаващият шампион в най-тежката част на схемата (жребий)

от в 05:57 на 26.02.2024
Мартин Петков

В последната седмица преди да бъде поставено началото на "Слънчевия дубъл", формиращ се от Мастърсите в Индиън Уелс и в Маями, по традиция място в календара на АТР Тура заемат надпреварите от категория АТР 500 в Акапулко и в Дубай. Тазгодишното издание на турнира в мексиканския град пък по всичко обещава да ни предложи поредната порция зрелищен тенис в испаноговорящата страна, като жребият за състезанието сам по себе си гарантира това, предоставяйки сблъсъци от типа Бен Шелтън - Даниел Еванс още на старта, а сега нека разгледаме в по-големи детайли пътя до титлата на част от фаворитите.

Схемата се оглавява от бившия шампион Александър Зверев, който ще стартира кампанията си с наглед рутинен тест в лицето на сънародника си Даниел Алтмайер, преди при потенциален успех в откриващия си мач да си осигури среща с един измежду Миомир Кецманович и Диего Шварцман във втория етап. На четвъртфиналите за германеца предстои пък евентуален двубой с миналогодишния финалист и седми поставен в турнира Томи Пол, докато тази част от схемата в спор за място в дуела за титлата се събира с четвъртината, която е предвождана от защитаващия шампион Алекс де Минор, чието най-голямо препятствие по пътя към полуфиналите се явява победителят от осмината на Стефанос Циципас и Феликс Оже-Алиасим.

Водач на долната половина пък е Холгер Руне, който ще открие участието си с мач срещу квалификанта Майкъл Ми, преди във втория кръг да премери сили отново с играч, преодолял пресявките, в лицето на Александър Ковачевич, или най-новия шампион на АТР сцената - Джордан Томпсън, триумфирал преди по-малко от 24 часа с трофея в Лос Кабос. Впоследствие пред датчанина се разкрива потенциален сблъсък навярно с осмия поставен Франсис Тиафо, докато за място на финала в надпреварата ще му се наложи да спори по всяка вероятност с някого измежду Тейлър Фриц, Каспър Рууд и Бен Шелтън, всеки от които изглежда способен да се пребори до заключителната битка в Акапулко.

Пълния изглед на жребия за АТР 500 надпреварата в Акапулко можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Акапулко: Зверев оглавява турнира; Защитаващият шампион в най-тежката част на схемата (жребий) Мартин Петков
Теми:  
акапулко | алекс де минор | александър зверев | каспър рууд | стефанос циципас | тейлър фриц | феликс оже-алиасим | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook