Акциите на Nike се понижиха, Федерер си иска и логото

от в 18:22 на 03.07.2018
Георги Христов

Роджър Федерер коментира сагата с неговата раздяла с американския гигант Nike. Както е известно швейцарецът вече носи екипировка на японския бранд Uniqlo, но продължава да носи маратонки на Nikе.

Освен това спортният бранд от САЩ притежава правата за личното лого "RF" на Маестрото. От Nike дори продължават да продават продукти с това лого на сайта си.

"Да, логото "RF" сега е на Nike, но в даден момент отново ще бъде мое. Надявам се това да стане по-бързо. За мен е важно, а и за моите фенове.

"Става въпрос за моите инициали и правата върху тях не са вечни. Скоро ще се върнат при мен.

"С Uniqlo скоро ще имаме възможност да произведем моя лична серия. Започнахме да работим върху нея. Дано да се случи за началото на новия сезон," обясни Федерер, който от 1994 година работеше с Nike.

Очаква се в следващите 10 години Федерер да получи 300 милиона долара от азиатската компания като в света на тениса това е безпрецедентна сума. За сравнение от наградни фондове той е спечелил малко над 116 милиона през цялата си кариера.

От Uniqlo работеха с Новак Джокович до 2017 година, а след това сърбинът премина в редиците на Lacoste.

"Това е огромна възможност с бъдещи възможности. Г-н Янай, директорът на Uniqlo, е много вдъхновен от възможността да разработим бранда на Роджър в Азия и по света. Всеки знае личния моден стил на Роджър.

"Имахме страхотни отношения с Nike. Направихме много," заяви агентът на Федерер - Тони Годсик.

В същото време световните медии отбелязаха, че акциите на Nike са отбелязали спад след новината за раздялата с Роджър Федерер.


Виж още:

Федерер показа за първи път новата екипировка от Uniqlo (снимки)



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Акциите на Nike се понижиха, Федерер си иска и логото Георги Христов
Теми:  
nike | uniqlo | роджър федерер | спортна психология | тенис екипи | тенис екипировка

Коментари





Следвайте ни в Facebook