Актуалният календар на ATP за остатъка от сезон 2020

от в 00:35 на 18.06.2020
Анисия Стоева


ATP, в сътрудничество с WTA, ITF, USTA и FFT, издаде временен календар, който определя пътя за възобновяването на Тура за първи път след спирането на професионалния тенис през март, поради пандемията от Covid-19.

Новият облик на календара на ATP възнамерява да възобнови турнирите в петък на 14 август, стартирайки с надпреварата във Вашингтон-окръг Колумбия, последвано от Мастърса в Синсинати преди началото на US Open (31 август - 13 септември). След Откритото първенство на САЩ Мастърсите в Мадрид и Рим съответно ще се проведат през септември преди Ролан Гарос в Париж (27 септември - 11 октомври).

Календарът подлежи на промяна и бъдещи допълнения, свързани със здравето и безопасността, международните политики за пътуване и правителственото одобрение на спортни събития. Всички надпревари ще се провеждат при стриктни указания, свързани отново със здравето и безопасността, социалното дистанциране, игра с малко или никаква публика. ATP продължава да проучва всички опции за допълнителни ATP 500 и 250 събития, които да бъдат добавени в графика, ако обстоятелствата позволяват.

До средата на юли се очаква допълнителна актуализация на планирания график след Ролан Гарос, включително е възможно азиатско турне след европейските турнири на закрито, като се очаква сезонът да завърши с финалите на ATP в Лондон.

Междувременно, турнирът в София остава на 27 септември, а пълния списък можете да видите тук. 

atp

„Нашата цел беше да успеем да организираме възможно най-много турнири и да спасим, колкото се може повече от сезона“- каза Андреа Гауденци, председател на ATP. „Това беше наистина съвместно усилие и се надяваме да добавим още събития в календара с течение на развитието на ситуацията. Бих искал да отдам благодарността си за усилията на турнирите да работят през тези предизвикателни времена, както и на нашите играчи, които ще се състезават при различни условия. На всеки завой, осигуряването на възобновяването на Тура в безопасна среда ще бъде от първостепенно значение. “

Турнирите от серията ,,Чаленджър" също ще се възобновят от 17 август, паралелно със тези от ITF World Tennis Tour.

Съвпадащи турнири

Преработеният календар включва Generali Open, ATP 250 надпревара в Кицбюел, което съвпада с втората седмица на US Open. Играчи от топ 10 няма да имат право да се състезават в Кицбюел, освен ако не са играли и вече загубили на Откритото първенство на САЩ.


Ранкинг

ATP класирането беше замразено на 16 март 2020 г. Мъжката тенис асоциация продължава да следи всички глобални ограничения за пътуване и общ достъп до възможности за игра преди възобновяването на Тура. Тъй като ситуацията продължава да се развива седмица за седмица, през следващите дни ще се вземе решение относно най-подходящия и справедлив начин класирането да се възобнови успоредно със стартирането на надпреварите .

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Актуалният календар на ATP за остатъка от сезон 2020 Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook