Албот изхвърли шампиона от 2016 г. от Синсинати! Манарино не даде шансове на Гарин

от в 20:15 на 12.08.2019
В
Раду Албот отстрани бившия шампион на Мастърса в Синсинати от 2016 г. - Марин Чилич! Молдовецът сътвори изненадата след 6:4 7:6(6), като във втората част той спаси цели шест сетбола, преди да съумее да надделее в последователни сетове над 14-тия поставен в основната схема. Във втори кръг №38 в света ще се изправи срещу Диего Шварцман или Ласло Джере.

Албот стартира срещата по-силно, като чудесно насочените удари на молдовеца караха Чилич да греши, а при 1:1 шампионът от Делрей Бийч се поздрави с пробив. Последва трудно затвърждаване за Раду, който трябваше да отразява общо две точки за рибрейк, но до връщане на пробива не се стигна, а до края на сета 38-мия в света бе категоричен в подаванията си, като отработените солидни комбинации не дадоха шанс на бившия шампион на US Open да се завърне в резултата.

Изображение

Играта на Чилич представляваше своеобразно въплъщение на непостоянството. Хърватинът редуваше остри и акуратни удари с купища непредизвикани грешки, като за съжаление на бившия №3 в света неточностите преобладаваха. Тази картина не се промени особено във втория сет, но балканецът поне не допускаше спадове в сервис геймовете си, които го държаха ,,жив" в срещата.

При 5:4 за Чилич дойде ред на спад в нивото на Албот, който след две поредни двойни грешки, гарнирани с една непредизвикана от дъното на корта, даде възможност на своя опонент да достигне до паритет в отделните части, но в този момент молдовецът направи ас, като скоро последва и същата ситуация, преди да се стигне до 5:5. В последвалите два гейма тенисистите дадоха нови възможности един на друг, но така и не се стигна до загуба на подаване, а изходът на този сет щеше да се реши в тайбрека.

Изображение

В него хърватинът бе далеч от спокоен, като грешките от неговата ракета бяха главното украшение в началото на този дълъг гейм. Албот поведе с 4:2, но след смяната на полетата двойна грешка на молдовеца, както и три неточности от негова страна, дадоха два нови сетбола на Чилич. Първият бе заличен след ас на Раду, като при втория шампионът от 2016-та допусна фрапираща двойна грешка. След нова неточност от форхенд Албот достигна до мачбол, когато молдовецът демонстрира феноменална защита, за да предизвика нов ънфорс от ракетата на Чилич, а по този начин изненадата, при това в последователни сетове, стана факт!

https://twitter.com/TennisTV/status/1160960647124979712?s=20

Адриан Манарино пък сломи съпротивата на Кристиан Гарин. Французинът надделя в оспорвания първи сет, а във втория значително вдигна оборотите, за да се поздрави с крайното 6:4 6:1. Във втори кръг в Синсинати Адриан ще се изправи срещу ,,щастливия губещ" Михаил Кукушкин, който зае мястото на втория поставен в основната схема, след като Рафаел Надал заяви, че няма да участва на надпреварата в Охайо.

В първите шест гейма от двубоя сервиращите доминираха, но за сметка на това през втората половина на сета двамата си размениха по няколко пробива, а Манарино нанесе поредния такъв именно водейки с 5:4, което означаваше, че частта отива в неговата сметка.

Изображение

Чилиецът започваше да изпитва все по-големи трудности с неординарния стил на игра на своя съперник, като плоските удари от основната линия на Манарино започнаха да се превръщат в нерешимо уравнение за Гарин, който, от своя страна, не съумяваше да овладее себе си и да се опази от купищата неточности, които допускаше.

По този начин Кристиан набързо загуби първите пет гейма от втората част, като южноамериканецът все пак спечели ,,гейма на честта", преди да предаде срещата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Албот изхвърли шампиона от 2016 г. от Синсинати! Манарино не даде шансове на Гарин В

Коментари





Следвайте ни в Facebook