Албот направи изумителен обрат над Макдоналд в Делрей Бийч и е на финал!

от в 07:20 на 24.02.2019
В
Албот спечели 12 поредни гейма след като загуби първия сет, за да победи талантливия млад американец Макензи Макдоналд, който елиминира Дел Потро, и така Раду след 3:6 6:0 6:0 се класира за първия си финал на турнир от сериите ATP.



Първата част, а и най-оспорваната такава, младият американец контролираше нещата на корта и първи достигна до брейк за 3:1, а по пътя спаси точка за пробив още в първия си сервис гейм. Той повтори това и за 5:1, а така се оказа напълно достатъчно за успеха в сета, въпреки че и той от своя страна допусна един пробив.

Втората част, Албот взе откриващия си гейм лесно, а може би с най-ключова роля беше и следващото подаване на Макдоналд, който навакса пасив от 0:40 и дори имаше възможност за това да си вземе сервиса за 1:1, но в крайна сметка Раду успя да пробие и от тук до края на сета даде едва 5 точки на съперника си, но сред тях видяхме разигравания като:

https://twitter.com/TennisTV/status/1099493012210675712?s=19

Ситуацията на корта в решаващия сет беше аналогична на тази в изминалия, с разликата че този път ключов гейм беше първият, където Албот спаси два брейкбола преди да си вземе подаването. Оттам насетне до края на мача молдовецът нямаше проблеми да затваря геймовете, докато американеца отново взе скромните 6 точки.

След мача Раду бе запитан за реализирания страхотен обрат, а молдовецът заяви: „Мисля, че много играчи се връщат в мачовете. Това е тенис, трябва да спечелиш два сета, а ако загубиш един, после е борба. Това е постижение, което никога преди не съм правил".



Албот ще се изправи срещу Даниел Еванс от Великобритания в мача за титлата в неделя, като един измежду тях ще грабне своята първа титла.

Те не са се срещали досега, а сблъсъка им за титлата във Флорида ще е изключително интересен.

Попитан за утрешния финал, Албот заяви: "Утре е различен ден, различен мач. Трябва да се отпусна малко, за да се насладя на момента и ще помисля малко по-късно."

Интересен момент от пресконференцията на Раду бяха многото въпроси свързани с Молдова, а той каза, че сега вече родителите му могат да си лягат, спокойно, след като знаят, че е на финал.

Албот призна: "Нося знамето по целия свят. Това означава много. Надявам се да мога да бъда вдъхновение за децата там."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Албот направи изумителен обрат над Макдоналд в Делрей Бийч и е на финал! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook