Алекс Де Минор е на 1/4-финал в Ийстбърн, "щастлив губещ" отстрани Фучович

от в 21:41 на 23.06.2021
Владислав Риждов

Алекс Де Минор, който е поставен под номер 2 в схемата в Ийстбърн, се класира за четвъртфиналите на надпреварата. Австралиецът се справи в последователни сетове с британеца Лиам Броуди - 6:3 6:4 и очаква Васек Поспишил в следващия си мач.

Двубоят започна равностойно, като дори световният номер 144 пръв достигна до шансове за брейк и можеше да излезе напред в резултата. Де Минор обаче не допусна това да се случи, а впоследствие набра инерция и от своя страна достигна до пробив в самия край на частта. Световният №18 не само затвърди аванса си, но и реализира втори пореден брейк, с който окончателно сложи точка на спора в сета.

Във втория сет двамата също се движеха равностойно, като изпуснаха по две възможности за пробив в откриващите геймове. В самия край на мача дойде и развръзката. Първо Де Минор измъкна в своя полза труден сервис гейм на Броуди, за да поведе с 5:3 и да си осигури правото да сервира за победата, но британският левичар не се предаде и моментално навакса изоставането си в резултата. Все пак до изравняване не се стигна, след като Де Минор се справи добре на ретур и оползотвори още първия мачбол, до който достигна, гарантирайки си място в заключителната фаза на турнира.

В друг мач от програмата Сон Ву-Куон елиминара Мартон Фучович след трисетов мач - 7:6() ()6:7 6:3. Куон загуби в първия кръг от квалификациите, но намери място в основната схема след отказа на Райли Опелка.

Световният номер 77 можеше да постигне двусетов успех над унгарският си съперник. Куон спечели тайбрека в първата част, като преди това нито един от двамата не успя да се добере до пробив, а втората част дори започна още по-добре за "щастливия губещ", след като той пречупи сервирса на Фучович и поведе с 4:1, доближавайки се на два гейма от успеха. Унгарецът обаче показа борбения си дух и направи подвиг и успя да изравни резултата, а в тайбрека си осигури солиден аванс, който му позволи да вземе втората част.

В решителния сет двамата си размениха по един брейк в началото, преди инициативата да бъде поета от Куон, който до края нямаше проблеми да задържи преднината си. Южнокореецът бе по-свежият от двамата и се справи със съпротивата на опасния унгарец за 2 часа и 32 минути на корта, класирайки се за втория си четвъртфинал през сезона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алекс Де Минор е на 1/4-финал в Ийстбърн, "щастлив губещ" отстрани Фучович Владислав Риждов
Теми:  
алекс де минор | Обзори | сун-ву куон | тенис турнир в ийстбърн

Коментари





Следвайте ни в Facebook