Алекс Де Минор надви Тиафо и отново е на финал

от в 21:50 на 08.11.2019
В

След невероятен сблъсък Алекс Де Минор е първия финалист на надпреварата в Милано. Оспорвана битка, завършила 4:2 4:1 0:4 4:2, прати австралийската звезда на заключителния мач в италианския град. Страхотни разигравания и много напрежение прекратиха надеждите на Франсис Тиафо да се бори за титлата.



По време на двубоя Тиафо сервираше невероятно, а от ретур също беше доста стабилен. Все пак щом се стигнеш до по-дълго разиграване американецът не беше толкова уверен и допускаше непредизвикани грешки. Алекс от своя страна често усложняваше сервис геймовете си, ала почти винаги намираше начин да се измъкне, благодарение на безпогрешното си подаване.


В началото на срещата Тиафо навлезна доста по-бързо в мача, което му спомогна да задава изцяло темпото на игра, поне в началото. Все пак след като си размениха по един гейм, Демонът разбра правилното оръжие срещу невероятния сервис на своя опонент, с което съумя да реализира обрат от 15:40 и поведе с пробив, благодарение на който по-късно затвори и сета.



През втората част нещата се развиха почти аналогично. Де Минор продължаваше да контролира събитията на корта, а възползвайки се от грешките на своя опонент, Алекс проби общо два пъти, с което се намираше само на сет от победата.


В третата част обаче нещата за Де Минор не бяха толкова приятни. Демонът често грешеше по време на по дългите разигравания, както и трудно печелеше точките си от сервис. Всичко това в комбинация със стабилната игра на Тиафо, беше достатъчна за категоричния изход на двубоя в полза на американеца.



По време на четвъртия сет двамата играеха изключително равностойно. Независимо че срещаше повече трудности да печели подаванията си, в крайна сметка Алекс съумя да се съсредоточи и нанесе решаващ пробив,с който избегна сетът да достигне до тайбрек. Така утре Демонът ще играе на финала за втора поредна година, а съперникът на Алекс ще бъде ясен по-късно през деня.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алекс Де Минор надви Тиафо и отново е на финал В

Коментари





Следвайте ни в Facebook