Алекс Де Минор триуфира на UTS 3

от в 23:20 на 18.10.2020
Валери Андреев

"Демона" Алекс Де Минор е шампион на третото издание от веригата UTS (Ultimate Tennis Showdown) след като триумфира над Ришар Гаске с 3:1 части. По този начин той триумфира заслужено след чудесното си представяне през целия тенис уикенд, записвайки две победи в групите, както и още една на финала.

По този начин младокът записа името си до това на Матео Беретини (победител в UTS-1), Анастасия Павлюченкова и Александър Зверев (победители в UTS-2), лишавайки от купата Гаске, който имаше два полуфинала до момента в историята на тази верига.

Двубоят между двамата бе много напрегнат, особено през втората и третата част на срещата, но все пак Алекс успя да държи мача под своя контрол и с бързината си и стабилна игра от дъното на корта, "Демона" се поздрави с успеха. Във втората и третата част, едва по една точка раздели двамата, като респективно, Алекс взе втората част за 2:0, а Ришар третата за 2:1. В четвъртата четвъртина на двубоя, оказала си и последна, Де Минор успя да се откъсне пред опонента си рано-рано, а впоследстиве чудесно използваше специалните си карти и така си гарантира победата в двубоя и респективно в надпреварата.

През следващата седмица австралиецът ще се включи и в надпреварата от сериите ATP 250 в Антверпен, където е поставен под номер 8, а любопитното е, че опонент на младока отново ще бъде имено Гаске.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алекс Де Минор триуфира на UTS 3 Валери Андреев
Теми:  
uts-3 | алекс де минор | ришар гаске

Коментари





Следвайте ни в Facebook