Алекс Донски започна участието си в Гърция с трисетова победа

от в 19:12 на 09.06.2021
Диана Андреева

Александър Донски донесе победа на България след труден успех над Даниел Литъл - 1:6 6:3 6:1. На турнира, състоящ се върху твърди настилка, който се провежда в Гърция през тази седмица, четвъртата ракета на страната ни продължава към следващия етап. Следващият му опонент е Юки Мочизуки, а освен на сингъл, утре Алекс ще излезе и за своя двойков мач. При каретата Донски ще си партнира с 20-годишния Матюс де Карвало Кардосо Алвес. 

Победата на Донски не дойде никак лесно. Алекс започна мача по катастрофален начин. Той не само, че не намери темпото си, но и играта му беше на много ниско ниво. За сметка на това, Литъл беше прекалено уверен, а късметът неведнъж му се усмихна. И въпреки че сякаш не беше на себе си, Донски предаде сета след немалко продължителни геймове и пропиляни точки за брейк. 

След почивката Алекс се звърна много по-спокоен. Той беше оставил неприятните емоции в първия сет и започна да показва познатия си разнообразен тенис. Макар че началният му удар рядко намираше очертанията на полето, Донски намери правилната стратегия срещу своя противни и успя да възвърне паритетата в отделните части. Безкомпромисен в решаващия сет, Алекс изцяло доминираше на корта. Донски правеше чести излизания на мрежата, "обстрелваше" своя противник от основната линия, а ударите му почти нямаха грешка. Без никакви колебания световният номер 595 затвори частта в своя полза и се поздрави с крайната победа в мача. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алекс Донски започна участието си в Гърция с трисетова победа Диана Андреева
Теми:  
ITF | александър донски | Български тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook