Алекс Лазаров блесна с вдъхновяващо представяне, за да сломи Лайович и да запише най-престижния си успех в кариерата!

от в 02:46 на 24.06.2020
Калоян Соколов
Алекасандър Лазаров изнесе образцов мач и заслужено записа първа топ 30 победа в своята кариера. Алекс постигна обрат над Душан Лайович (номер 23 в света) и откри по чудесен начин втората фаза от надпреварата в академията на Янко Типсаревич - 6:7(4) 6:4 6:4.



Лазаров бе пробит още в първото си подаване, но на бърза ръка възстанови паритета и оттам насетне изцяло пое контрол над играта. Българинът беше далеч по-агресивен от опонента си, като веднага ускоряваше темпото щом му се отдадеше възможност. Уинърите от ракетата на родния състезател валяха, ала същото можеше да се каже и за точките за пробив пред него, тъй като той пропусна цели 10 такива, а 4 от тях бяха с цената на сетбол.

Стигна се до тайбрек, където опитът на Лайович взе връх и фаворитът в срещата поведе в отделните части, докато Лазаров бе видимо раздразнен от развоя на събитията, както и от доста несполучливите си на моменти ретури.

Алекс най-после оползотвори отворила се пред него точка за пробив, което му донесе ранен аванс във втория сет и това определено му даде нужната доза увереност, която му помогна да се откъсне с 5:1 гейма. Сърбинът намали пасива си до 4:5, само че нашето момче не допусна изненада и вкара сблъсъка в решителна част.



Там станахме свидетели на бърза размяна на брейкове, но Лазаров пръв стабилизира сервиса си, а освен това майсторски използваше късите си топки, за да движи видимо изтощения си съперник.

Българинът разнообразяваше редовно играта по всякакви начини и спечели аплодисментите на зрителите с няколко прецизно изпълнени лоба и дори пласира удар между краката, който му помогна да се задържи във въпросното разиграване и впоследствие да го спечели.

Подемът при Лазаров доби и цифрово измерение в резултата, като той дръпна с 5:4 гейма и с брилянтен кик сервис си осигури дебютен успех над играч от такъв калибър!



 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алекс Лазаров блесна с вдъхновяващо представяне, за да сломи Лайович и да запише най-престижния си успех в кариерата! Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook