Алекс Лазаров: До сутринта гледах мачове на Вердаско, имах голям респект

от в 16:10 на 06.02.2019
Мария Петрова

Александър Лазаров призна, че е бил прекалено респектиран от Фернандо Вердаско в срещата между двамата от първия кръг на турнира по тенис в София.

"Не беше много тежък мач, взех само три гейма, но това е. Много ми дойде напрежението, не съм спал добре в последните дни. След края на мача днес усетих умората, след като вече се отпуснах слез загубата. Гледах мачове на Вердаско до 4.30 сутринта. Опитах се да си изградя някаква тактика, стратегия. Не се получи. Страхотно е да си на корта с играч като него. Имах голям респект и това оказа сериозно влияние. Треперех при всеки мой сервис. Даже съм изненадан, че допуснах сравнително малко двойни грешки. Не е лесно да останеш спокоен срещу човек, който е побеждавал Надал, Джокович... След мача той ми каза, че играя добре и ми пожела успех в бъдеще. Аз му казах, че за мен е било чест да делим един корт", каза Лазаров.

Той призна, че доброто му представяне в София е изменило намеренията му за сезона.

"Имах планове за играя на Фючърси в Хърватия, но сега нещата се промениха. Вече съм в ранглистата на АТП, така че ще опитам силите си в някои Чалънджъри. Целта ми до края на сезона ще бъде топ 400 на световната ранглиста. Сега ще бъда около 480-о място. Искам да си поставя постижими цели, за да не се разочаровам след това", каза българинът.

"Този турнир отново ми показа, че трябва да се бориш. Още в първия мач можеше да загубя, защото съперникът ми имаше два мачбола. Не се отказах и ето ме сега тук. А, както казах по-рано, преди година мислех да се отказвам", допълни Алекс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алекс Лазаров: До сутринта гледах мачове на Вердаско, имах голям респект Мария Петрова
Теми:  
александър лазаров | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook