Алекс Лазаров остана на крачка от първа титла за сезон 2021!

от в 13:10 на 13.06.2021
Диана Андреева

Александър Лазаров остана на крачка от дебютна титла за 2021 година! Българският тенисист не успя да си справи с 410-ия в световната ранглиста Милжан Зекич и отстъпи в последователни сетове - 6:4 7:6(5). За първи път през сезона Алекс успява да премине 1/2-финалната фаза на турнир от сериите ITF и очакванията към него бяха големи, ала сякаш умората си каза думата и остави Лазаров без трофей.

До момента Лазаров има в кариерата си общо три финала на ниво ITF, като всички те са завършили в полза на нашето момче. За съжаление обаче днешния мач нямаше подобен развой. Но благодарение на добрите си резултати, от утре той ще се завърне сред първите 550 в ATP класацията.

Мачът започна много равностойно. Двамата тенисисти сервираха добре, а това лиши срещата от какъвто и да е вид интрига. Вятър обаче попречи на четвъртата ни ракета да спечели подаването си и той допусна брейк при 3:4. Макар че спаси пет сетбола, при шестата възможност Лазаров се пропука и предаде първата част на сметката на своя противник.

Последвалите геймове бяха далеч по-интересни. Лазаров се завърна след почивката с нови сили и видимо не бе готов да се предаде. Алекс пое изцяло инициативата в разиграванията, но дори и това не му помогна да възвърне паритетата в отделните части. Никой от двамата състезатели не успя да реализира пробив, което вкара мача в решителен дълъг гейм. В тайбрейка по-опитниятот двамата Зекич беше по-постоянен и независимо от напрежението, се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алекс Лазаров остана на крачка от първа титла за сезон 2021! Диана Андреева
Теми:  
алекс лазаров | александър лазаров

Коментари





Следвайте ни в Facebook