Алекс Лазаров отстрани втория поставен на старта на Фючърса в Хърватия!

от в 16:30 на 17.03.2021
Петър Томов

Четвъртата ракета на България Александър Лазаров започна с драматична победа участието си на турнира от сериите "Фючърс" в Ровин, Хърватия. Българинът надигра в три сета - 6:4 4:6 7:5 - втория поставен в схемата Уладзимир Игнатик от Беларус и очаква 17-годишния Мартин Дам в следващата фаза на надпреварата. 

Алекс започна срещата по-добре от противника си и бързо успя да спечели подаването му, за да поведе с 4:1. Игнатик успя да върне пробива в деветия гейм, но неубедителните изяви на беларусина на негов сервис продължиха, и това позволи на българина да реализира светкавичен рибрейк, с който да затвори частта на 4. 

Последва моментен спад в играта на Алекс, от който се възползва бившия №129 в света. Беларусинът успя да пробие сервиса на българина още в началото на втория сет, но след поредица от три брейка в средата на частта, резултатът бе изравнен - 4:4. Тогава последва най-силният гейм в мача за Игнатик, в който той успя да пробие сервиса на българина на нула, за да сервира за изравняване на сетовете. Беларусинът нямаше никакви проблеми в последвалия гейм, с което вкара срещата в решителна трета част.

В нея равенството в геймовете се запази до петия гейм. В него Игнатик успя да пробие сервиса на Лазаров, а след серия от безпроблемни геймове за сервиращия се стигна до 5:4, при сервис на беларусина. При 30-30 софиянецът показа по-здрави нерви и достигна до брейкбол, който веднага съумя да реализира, за да изравни геймовете на 5:5. Последва лесен сервис гейм за българина, който постави цялото напрежение върху Игнатик, който сервираше за оставане в срещата. Беларусинът се срина тотално и допусна пробив на нула, и по този начин Алекс се поздрави с крайния успех срещу намиращия се със 198 места по-напред в ранглистата Игнатик. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алекс Лазаров отстрани втория поставен на старта на Фючърса в Хърватия! Петър Томов
Теми:  
алекс лазаров | александър лазаров | бг тенис | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook