Алекс Лазаров: Пропилях ценно време; Контузията е най-хубавото, което ми се е случвало

от в 13:58 на 15.08.2023
Калоян Соколов

Александър Лазаров играеше много солиден тенис в началото на настоящия сезон и дори съумя да премине пресявките на ATP 500 надпреварата в Дубай. Самият играч не криеше колко уверен се чувства към онзи момент и си беше поставил за цел да влезе в топ 100 на световната ранглиста до края на настоящата година, но всички планове трябваше да претърпят известно отлагане, тъй като Алекс претърпя тежко падане на корта и скъса ахилеса си в началото на месец май, докато играеше мач за влизане в основната схема на Чаланджъра в австрийския град Маунхаузен.

Изглежда обаче това е дало допълнителна мотивация на родния ни представител и той далеч не се е отчаял от обстоятелствата, а е извлякъл важни житейски изводи, които биха могли да му бъдат от огромна полза при неговото завръщане обратно в игра.

"Ахилесът, а? Проблемът не е в скъсания ахилес... Проблемът винаги е бил в това, че бях един огромен талант, който никога не се раздаде на 100%. Тенисът ми се отдаваше лесно, или поне сравнително по-лесно от на останалите. Виждах играта, усещах я...но винаги ставаше нещо, винаги се случваше нещо и така и не можех да премина на следващото "ниво".

Пропилявах ценно време... Години, които никога няма да върна и най-лошото е, че мисълта "Какво можеше да стане, ако..." започваше все повече да ме контролира. Дори и да не се бях контузил, очакванията, които си бях поставил, стресът, който сам си създавах, рано или късно щяха да ме сринат. Контузията, операцията и целият процес досега...е може би най-хубавото нещо, което някога ми се е случвало.

Талантът е едно голямо нищо, ако няма здрав труд. Аз съм пример затова... но сега мисля да покаже нещо по-различно. Най-вече на себе си...но и публиката я обичам :)" - написа тенисистът в социалните мрежи и обеща как ще го видим обратно на корта съвсем скоро, а ние можем само да му пожелаем възможно най-бързо възстановяване и множество бъдещи успехи!

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алекс Лазаров: Пропилях ценно време; Контузията е най-хубавото, което ми се е случвало Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook