Алекс Лазаров се класира напред в квалификациите на Чалънджър турнир в Румъния

от в 16:51 на 12.09.2020
Диана Андреева


Алекс Лазаров записа двусетова победа на старта на квалификациите на турнира в Румъния от серията ATP Challenger. Българинът се нуждаеше от близо час и половина, за да се справи с Йоанис Хаертейс, като крайният резлутат е 6:3 7:5 в полза на нашето момче.

Преди няколко седмици българинът впечатляваше целия свят с представянето си на демонстративния турнир, организиран от Янко Типсаревич в неговата академия, като Алекс успя да запише успех включително и над играч от топ 40, а именно Борна Чорич.

В днешната си среща Лазаров не демонстрира върхова форма, но неговия опонент бе доста по-неубедителен. Хаертейс спечели едва 29% от точките си на втори сервис, което в комбинация със слаба игра на ретур сложи край на участието му в надпреварата.

Лазаров

В следващия си двубой Алекс очаква Фелипе Мелихени Родригес Алвес от Бразилия, който в миналия си мач се справи с 19-годишния представител на домакините - Матей Адриан Гьорческу. Това ще бъде първи сблъсък между Лазаров и Алвес, като срещата ще бъде започне в 11:00 сутринта в неделния ден.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алекс Лазаров се класира напред в квалификациите на Чалънджър турнир в Румъния Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook