Алекс Лазаров се класира за основната схема на София Оупън след два спасени мачбола!

от в 17:12 на 04.02.2019
В


Александър Лазаров сътвори истинско чудо в зала Арена Армеец, след като обърна Лука Вани след 5:4 и 40:15 в полза на италианеца в третия сет. Така крайният резултат бе 7:6(6) 3:6 7:5 в полза на нашето момче. Срещата бе изпълнена с дълги и интересни разигравания, както и с няколко вдъхновяващи изпълнения от ракетата на Алекс, а през целия мач българинът показа съвсем равностойна игра срещу 154-ия в света. Все пак края на третия сет бе най-феноменалната част в мача, когато Алекс спаси два поредни мачбола на сервис на италианеца и в крайна сметка успя да спечели мача. Така българинът се класира за официалната схема на турнира и влиза в топ 500 в ранглистата на АТР.

 

Алекс започна мача с категоричен сервис гейм и имаше малък шанс на сервиса на Вани, след като бе достигнал до 30:30 в подаването на италианеца. Лука обаче успя да изравни, а впоследствие спечели и 7 поредни точки, като по този налин реализира и пробив за 2:1.

Двамата печелеха сервисите си до 4:3, когато пред Алекс се откри възможност за връщане на пробива. Тя обаче бе отразена след ас по правата на втори сервис. Последва и втори брейкбол, но след нов силен сервис и той бе заличен. При третия си опит обаче българинът влезе в разиграване, а след един от многото си поразителни бекхенди по правата в мача той предизвика грешка на съперника, с което и изравни геймовете за 4:4.

Лазаров се възползва от набралата инерция и реализира серия от феноменални изпълнения, сред които и страхотен форхенд уинър по правата. След ас с над 200 км/ч българинът поведе и с 5:4. В последвалия гейм Алекс достигна и до 30:30, но след ас и сервис уинър Вани прекъсна серията от загубени геймове. 

Българинът спечели нов уверен сервис гейм, с което за втори път накара Вани да сервира за оставане в сета. Задачата на италианеца се оказа една идея по-трудна, след като изостана с 15:30 в подаването си, но впоследствие отново взе сервиса си, с което предизвика и тайбрек в първия сет.

Дългият гейм започна с няколко спечелени точки на сервиращите, като двамата размениха полетата при 4:2 за Алекс, а при 4:3 българинът взе отново двете си точки на сервис, като при втората реализира феноменален завършващ удар от форхенд по правата в движение след маратонско разиграване. Така Лазаров си осигури три поредни сетбола, които обаче бързо бяха заличени от италианеца. Все пак при втората размяна на полетата Алекс дочака две грешки на съперника, с което добави и трети пореден сет в сметката си от началото на турнира.

 

Втората част започна по най-добрия начин за Вани, който си взе гейма, а след това и проби нашия тенисист от 40:15, а пробивът бе затвърден за 3:0.

При 4:1 последва ново проблемно подаване за Алекс, който допусна пробив на 15. Този път обаче пробивъ не бе затвърден, а българинът показа желание са борба в сета дори от този отчайващ резултат. Скоро Лазаров се доближи само на един пробив разстояние от опонента си след кстегоричен сервис гейм.

От втория си опит обаче Вани съумя да затвори сета след подаване на 15. Така частите бяха изравнени.

 

В третия сет нивото на Лазаров рязно спадна, като инкасира нулев пробив, който след това бе затвърден са 2:0. Все пак българинът не се предаде и спечели подаването си, за да се приближи на гейм от съперника.

Италианецът обаче бе безпощаден на сервис и след поредния нулев гейм поведе с 3:1. Тогава българинът избегна изключитечно коварна ситуация, след като спаси подаването си след 30:30.

Това даде нужния импулс на Алекс, който след брилянтни изпълнения, както и колеблива игра от страна на съперника, съумя да върне пробива. Впоследствие нашето момче се възползва от набралата инерция и след форхенд и бекхенд уинър, както и мощен ас, Алекс поведе за пръв път в геймовете в решителната част.

Италианецът успя да излезе от дупката, в която бе изпаднал обаче, и след нулево подаване изравни за 4:4. Последва катастрофален гейм на Алекс, който след серия от грешки, както и две двойни допусна наглед фатален пробив.

Случи се обаче нещо феноменално в последвалия гейм. Вани поведе с 40:15 и трябваше да изиграе смач. Всичко изглеждаше свършило за Алекс в срещата. Той обаче остана в разиграването, което завърши с грешка на италианеца. След нови три грешки чудото стана факт - Алекс върна пробивс и изравни геймовете!

Лазаров тогава се възползва от инерцията и поведе с 6:5 след уверено подаване. Психиката на Вани обаче не издържа и така Алекс спечели феноменалния трети сет със 7:5!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алекс Лазаров се класира за основната схема на София Оупън след два спасени мачбола! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook