Алекс Лазаров записа две победи в един ден и вече е 1/2-финалист в Скопие!

от в 16:24 на 11.06.2021
Диана Андреева

Метеорологичните условия в Македония принудиха организаторите на ITF турнира в Скопие да направят сериозни промени в програмата за деня, след като дъжд попречи на играта през изминалите дни. Но това не повлия на представянето на четвъртата ракета на страната ни Александър Лазаров и той реализира не една, ами цели две победи и продължи уверено към 1/2-финалната фаза.

В първия си мач за деня Лазаров се справи с чеха Томас Жирусек. Алекс показа много убедителна игра и макар и на моменти да беше колеблив, той успя да се наложи след малко под два часа с 6:3 6:4. 864-ият в световната ранглиста Жирусек не успя да намери своя ритъм, а първият му сервис почти никога не намираше очертанията на полето, което направи задачата му да се справи с Алекс невъзможна и в крайна сметка той отстъпи.

Лазаров не се поддаде на умората и задържа високото си ниво на игра и по време на четвъртфиналите. Алекс изигра мач по учебник и без да допуска нито един пробив, той се справи с французина Ронан Жонкур - 6:3 6:1. По този начин четвъртата ракета на България намери място сред последните четирима, а там му предстои сблъсък с 24-годишния Алексик Гаутиер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алекс Лазаров записа две победи в един ден и вече е 1/2-финалист в Скопие! Диана Андреева
Теми:  
александър лазаров | Български тенис | тенис турнир в скопие

Коментари





Следвайте ни в Facebook